Menu Zavřít

Nákupy v Česku

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Glenmark Pharmaceuticals

Indická farmaceutická firma Glenmark Pharmaceuticals expanduje do Evropy. Prostřednictvím své švýcarské dcery koupila většinový podíl ve společnosti Medicamenta, jež podniká v oblasti výroby a prodeje i marketinku léčiv v Česku a na Slovensku. Hodnotu akvizice zúčastněné strany nezveřejnily. Skupinu prodávajících akcionářů zastupovala advokátní kancelář Doleček - Kahounová - Sedláčková.
Na českém a slovenském farmaceutickém trhu dominují značková generika a Indové doufají, že se z firmy Medicamenta stane jejich základna pro evropský obchod s vlastními produkty. „Je to mezní okamžik a součást strategie prezentovat nás jako značkového výrobce nabízejícího moderní léky,“ konstatoval Glenn Saldanha, výkonný ředitel firmy Glenmark.
Glenmark počítá s tím, že Medicamenta letos vydělá 7,7 milionu dolarů. Firma zaměstnává šedesát lidí a ve své továrně ve Vysokém Mýtě vyrábí 29 druhů léků (mimo jiné Ataralgin). Indové chtějí kapacity podniku využít i pro vlastní aktivity a firmě poskytnout výrobní prostředky či obalovou techniku. Glenmark je výzkumná farmaceutická společnost se sídlem v Bombaji. V Indii představuje předního hráče v oblasti nových molekul - zaměřuje se na problém zánětů a metabolických poruch. Působí v osmdesáti státech.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).