Menu Zavřít

Nápady k zaplacení

21. 10. 2005
Autor: Euro.cz

PayWell 2005

EBF24

PRAHA (nad) - Společnosti v Česku považují za hlavní prioritu odměňování udržení konkurenceschopnosti, zavedení odměňování podle výkonu a zajištění vnitřní spravedlivosti. To jsou výsledky nejnovějšího vydání srovnávací studie společnosti PricewaterhouseCoopers PayWell 2005: Efektivně řídit, efektivně odměňovat.
Martina Wolfová, manažerka v oddělení Poradenství pro lidské zdroje, k tomu říká: „Společnosti se stále více snaží podporovat vysoký výkon a kreativitu svých zaměstnanců, protože si uvědomují, že jen tak udrží krok s konkurencí. Kromě tradičních variabilních složek mzdy využívá řada společností, celkem 62 procent, jednorázových odměn za nadstandardní výkon. Oproti roku 2004 se výrazně zvýšil podíl firem, které se snaží finančně podporovat nové nápady svých zaměstnanců, a to z 28 na 36 procent.“
Studie potvrdila stabilní zájem o penzijní připojištění – stejně jako loni jej nabízí dvě třetiny společností. Většina z nich (80 procent) vyžaduje příspěvek i od zaměstnance. Mezi nejčastěji poskytované výhody patří podpora stravování, přístup k internetu ze svého počítače či týden dovolené navíc.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).