Menu Zavřít

Napoleon Hill: Nikdy nepřestanu jen proto, že lidé říkají ne!

13. 5. 2016
Autor: archiv

„Cokoliv si lidská mysl dokáže představit a čemu dokáže uvěřit, toho lze dosáhnout.“ Tak zní nejznámější věta Napoleona Hilla. A přesně takový byl on sám. Spisovatel, který pomohl milionům lidí, aby v sobě objevili netušené možnosti. Je mu připisováno prvenství a v podstatě založení moderního žánru literatury věnované osobnímu úspěchu. Jeho nejznámější kniha, Myšlením k bohatství (v orig. Think and Grow Rich), je jednou z nejprodávanějších knih všech dob.

Hillovi je připisováno prvenství a v podstatě založení moderního žánru literatury věnované osobnímu úspěchu. Jeho nejznámější kniha, Myšlením k bohatství (v orig. Think and Grow Rich), je jednou z nejprodávanějších všech dob.

Hill se narodil do chudé rodiny, žijící v dvoupokojovém srubu ve městě Pound ve Virginii. Jeho život výrazně ovlivnila smrt matky, která zemřela, když mu bylo deset let. O tři roky později začal Hill pracovat jako reportér místních novin a psaní si naprosto zamiloval. Jeho největší životní příležitost však měla teprve přijít.

ebf - tip - debata

O několik let později byl vyslán udělat rozhovor s jedním z nejmocnějších mužů té doby, Andrewem Carnegie. Ten věřil, že proces úspěchu může být vyjádřen jednoduchým vzorcem, který by mohl být zopakován průměrnou osobou.

Tato myšlenka Hilla naprosto nadchla. Carnegie proto zajistil Hillovi rozhovory s mnoha nejúspěšnějšími lidmi té doby. Byli mezi nimi například Thomas Edison, Henry Ford, Alexander Graham Bell, Theodor Roosevelt a mnoho dalších. Projekt trval přes 20 let a výsledkem se stala jedna z nejčtenějších knih vůbec - Myšlením k bohatství.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).