Menu Zavřít

Napravená chybička

31. 8. 2016
Autor: Redakce

Tak se nám stánky s občerstvením tak nějak zvláštním způsobem přinejmenším dočasně vyhnou elektronické evidenci tržeb. Výjimku ze svého hrdinného tažení proti daňovým podvodníkům jim vymyslel sám Andrej Babiš. Odborníci se diví, laici žasnou a člověk z ulice kouše do párku v rohlíku, na němž není z Agrofertu jen ten kus ubrousku, do něhož je zabalený, ví své.

Potravinářský byznys je prostě těžký. Pořád nějaké levné dovozy klobás z Polska a kuřecích prsou z Číny a luxusní párky z polského separátu ukuchtěné v Kosteleckých uzeninách se pak blbě prodávají za prémiové ceny.

Ten Jurečka na zemědělství se sice činí, Mirek Toman se na té Zemi žíznitelce v Budějovicích taky opřel do zločinných řetězců, takže nějaké minimální limity pro potraviny z Agrofertu na regálech řetězců nakonec projdou, ale to je pořád málo.

Babiš poskytl stánkařům z EET výjimku. Přečtěte si, jak reagují odborníci:

Odložení EET pro stánkový prodej vzbudilo pochybnosti

 Oblíbené mezi turisty jsou zejména tradiční klobásy

A hlavně to bude ještě chvíli trvat. A spustit o předvánočních trzích EET pro stánkaře mrznoucí na českých náměstích, kde si vydělají na živobytí do velikonoc je pěkná kruťárna. Co kdyby se na to letos vykašlali? Kam ty párky, buřty a klobásy prodáme? A kam ty rohlíky z Penamu? EET je super nápad, ale soudruzi z Agrofertu někde udělali chybu, když na to neupozornili dřív. Teď aby to Šéf řešil. Ještě to média rozmáznou. Kolik máme vlastně podíl na tom stánkovém prodeji? Třicet, čtyřicet procent? Nebo šedesát? Ještě, že to nikdo neví.

Naštěstí si Andrej může říci, že „k té klobáse patří to pivo, co na ně navrhujeme snížit DPH. Pořádně do toho půjdeme. Sobotka na to naskočí, bude protestovat při hlasování o rozpočtu akorát kolem voleb a ti hňupi v redakcích budou mít o čem psát.“

Bude tady ještě někdo remcat o nějakém konfliktu zájmů? Vždyť ho Andrej Babiš nikdy v životě ani náznakem nezneužil. To jen všichni lumpové, kteří tady kradnů, plivou ty jedovaté sliny.


Přečtěte si i další komentáře Pavla Párala:

Poručík Sobotka

EBF24

Štěstíčko z Bruselu

Něžné květiny z Ria


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).