Menu Zavřít

Nářadí na úrovni

17. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Dioss Nýřany ing.

KL24

NÝŘANY (myš) – V domácím průmyslu se minulou středu udála věc poměrně řídká – podnik Dioss otevřel nejmodernější evropský závod na výrobu profesionálního ručního nářadí v Nýřanech u Plzně. Nová hala přišla na sto milionů korun a do konce roku v ní najdou práci dvě stovky lidí. Podnik Dioss, který se specializuje na výrobu baterií, podepsal totiž desetiletý kontrakt za miliardu korun s nadnárodním koncernem Atlas Copco. Výroba bude zahájena 1. února poté, co Atlas Copco dodá do Nýřan technologii v hodnotě zhruba 200 milionů korun. „Náběh bude pozvolný, nová výroba se na celkových tržbách bude podílet zatím jen pěti procenty, ale od příštího roku to bude již patnáct procent. Letos bychom měli dosáhnout výnosů téměř za půl miliardy,“ uvedl generální ředitel podniku Miroslav Kroupa.
V nové montážní hale se budou vyrábět úhlové brusky, příklepové vrtačky, přímočaré a kotoučové pily, rozbrušovačky a šroubovačky. Veškerá produkce půjde do zahraničí a bude se prodávat pod značkami Atlas Copco, AEG, Kango a Milwaukee. Dioss bude zajišťovat kompletní výrobu včetně baterií, převodovek a dalších komponentů, jeho partner pak obchod, logistiku, know-how a vývoj.
Přibližně 55 procent produkce podniku Dioss tvoří baterie, zbytek klimatizační zařízení, kabelová konfekce a plechové díly. Nýřanská firma zaměstnává 1650 lidí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).