Menu Zavřít

Návrat s otazníky

24. 6. 2004
Autor: Euro.cz

České radiokomunikace

MMF24

PRAHA (il, mtc, tos) – O tom, kdo je skutečným kupcem jedenácti procent akcií společnosti České radiokomunikace (ČRa), se na trhu již čtrnáct dnů spekuluje. Týdeník EURO získal informaci, že podíl, který firma Netla spojovaná s finančníkem Pavlem Tykačem odprodala, koupil bývalý šéf Patria Finance Zdeněk Bakala. „Je to holý nesmysl, nic jsem nekupoval,“ odmítl informaci Bakala.
Zmíněný podíl v ČRa je v současnosti v držení Bank Austria Creditanstalt. „Pokud je zpráva o Bakalovi pravdivá, předpokládám, že podíl nekupuje pro sebe, ale pro Bivideon, časem oznámí jednání ve shodě a v budoucnu podíl na majoritního vlastníka zcela převede,“ vyslovil svůj názor jeden z finančníků. Bakala na počátku června rezignoval z představenstva Českých radiokomunikací. Tam ho kooptoval majoritní vlastník firmy, společnost Bivideon stoprocentně vlastní Deutsche Bank.
Netla v minulosti vystupovala proti záměru Bivideonu vyvést z Českých radiokomunikací pod cenou podíl v mobilním operátorovi T-Mobile. Firma se v roli minoritního akcionáře bránila také pokusům o odkupu akcií za cenu, kterou považovala za nízkou.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).