Menu Zavřít

NAVÝŠENÍ ZÁKLADNÍHO JMĚNÍ

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Komerční banka

Na valné hromadě 31. května mají akcionáři KB rozhodovat o navýšení základního jmění upsáním nových akcií, a to až o 9,5 miliardy, tedy na dvojnásobek nynější výše. Částku by měl upsat stát, ovšem prostor je samozřejmě otevřen i další m akcionářům banky. Současná cena akcií na pražské burze se pohybuje relativně dost vysoko - nad šesti sty korunami, cena nových akcií bude počítána jako průměr ceny za poslední tři měsíce, což bude níže než nyní. Investice by se tudíž mohla vyplatit.

Navýšení kapitálu je prvním z kroků státu, které by měly posílit banku před její plánovanou privatizací. Další kroky, například očištění banky od části špatných úvěrů, lze očekávat. Banka bude i letos hospodařit se ztrátou, a to opět v zájmu vytváření opravných položek ke špatným úvěrům.

MMF24

Valná hromada by měla rovněž rozhodnout o změně stanov a personálních změnách v dozorčí radě. Na programu jsou také informace o zásadách finančního plánu banky na rok 1999. Akcionáři by měli rozhodnout také o úhradě účetní ztrát y za rok 1998 a rozdělení zisku z minulých let a o podání žádosti o povolení k veřejnému obchodování s nově emitovanými akciemi banky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).