Menu Zavřít

NECHTĚNÁ SPOLUPRÁCE

19. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Kotva

Na základě dohody o mimosoudním vyrovnání (EURO 7/2000) sice zasedly donedávna znepřátelené skupiny Obchodního domu Kotva - akcionáři vytunelovaného fondu Trend a kyperské společnosti Forminster Enterprises Limited - společně do statutárních or gánů, příběh Kotva však, zdá se, zdaleka nekončí.

Po valné hromadě z 18. února společně vedou tento obchodní dům za Trend Michael Bluhm a John Moffitt, kteří hájili zájmy fondu i v minulosti, a za Forminster Richard Harazim a Martin Benda. V dozorčí radě pak Trend zastupuj e právník Luděk Krajhanzl spolu s Miloušem Kvačkem (dříve předseda dozorčí rady Kotvy), který reprezentuje zase zájmy Českého investičního holdingu (ČIH), na nějž před časem Forminster akcie Kotvy převedl. Dalším akcionářům Trendu se to ale nelíbí.

Na akcie Kotvy má totiž opci společnost Flow East. Ta však spolu se svými partnery - vlastníkem fondu Trend Czech Value Fundem a největším veřitelem Trendu Deutsche Bank - neuznává dohodu Trendu s Forminsterem a ČIH. Důvodem je skutečno st, že mimosoudní narovnání nebere v úvahu přání dalších akcionářů fondu Trend a není v jejich zájmu.

MMF24

„V posledních třech letech John Moffitt, tvrdil, že Forminster si z Trendu neprávem převedl akcie Kotvy. Nyní je pro něj přijatelné sedět v představenstvu společnosti Forminster. To je zarážející, říká James Woolf z Flow Corporation s tím, že partneři budou soudní cestou hájit své zájmy proti fondu Trend, společnosti Forminster a jejich ředitelům Johnu Moffittovi a Michaelu Bluhmovi jak v České republice, tak ve Velké Británii. „Narovnání nepřináší žádné peníze v hotovosti - pouze sliby, říká zase známý americký investor Howard Golden, předseda představenstva Czech Value Fund.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).