Menu Zavřít

Nejdražší hotely v Evropě má Švýcarsko, česká města v první padesátce chybí

6. 1. 2017
Autor: CC BY 2.0: Anura via Flickr

Švýcarské hotely jsou jednoznačně nejdražší v Evropě. Mezi prvními pěti městy jsou hned čtyři švýcarská. Žebříček vede Ženeva s průměrnou cenou ubytování přes 6200 korun za dvoulůžkový pokoj a noc. Česko patří mezi cenově příznivé destinace. V první padesátce nejdražších měst nemá zastoupení.

Statistiku zveřejnil hotelový vyhledávač trivago.cz na základě analýzy cen ubytování za celý rok 2016. Průměrné ceny ubytování přesahující šest tisíc korun za noc vykazují ještě druhý švýcarský Zermatt, pyšnící se perfektním výhledem na překrásnou horu Matterhorn, a třetí španělské letovisko Costa Adeje na Tenerife.

V desítce nejdražších měst má zastoupení sedm evropských zemí, překvapivé je umístění Reykjavíku na šestém místě. Islandské hlavní město v cenách hotelů porazilo takové „obry“ cestovního ruchu, jako jsou Londýn či Benátky.

Hotelový vyhledávač současně ve své analýze přinesl také přehled, kdy se vyplatí do těchto nejdražších měst vyrazit a naopak, který měsíc se těmto městům vyhnout, chcete-li ušetřit. Nejdražší jsou samozřejmě letní měsíce, „drahotu“ pak nejčastěji sráží leden.

Deset nejdražších měst Evropy na základě cen ubytování v roce 2016  Nejdražší města na ubytování v Evropě * = průměrná cena za dvoulůžkový pokoj a noc (průměr za 12 měsíců)

Kdy nejlépe do nejdražších měst vyrazit  Kdy jsou nejdražší hotely v Evropě nejlevnější (2016) Pramen: obě tabulky trivago.cz


Čtěte také:

Hosté vybrali nejlepší české hotely. Vládne Praha, ale ne vždy

EBF24

Do Prahy přijel „sdílet“ ubytování milion lidí. Magistrát s řešením vyčkává

Zdeněk Pohlreich: 15 milionů na slušnou restauraci nestačí


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).