Menu Zavřít

Nejdřív otevřít, pak zaplatit

9. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Plaza Centers, Klépierre

CIF24

PRAHA (men) - Francouzská společnost Klépierre uzavřela smlouvu s mezinárodní developerskou firmou Plaza Centers na odkoupení čtyř obchodních center v Maďarsku, dvou v Polsku a dvou v České republice. Smlouva zahrnuje také opci na případný odkup dalších dvou nákupních středisek v Polsku. Celkový objem investice přesáhl 425 milionů eur. Kupní cena českých nákupních center - Novo Plaza v Praze 4 a Plzeň Plaza - dosáhla 87 milionů eur. Detaily smlouvy, jak vyplývá ze zprávy zveřejněné Francouzi, by měly být upřesněny během června. Obě strany se dohodly, že kupní cena bude uhrazena až poté, co budou jednotlivá centra dokončena a uvedena do provozu.
Nákupně-zábavní centrum Novo Plaza v Praze 4 by mělo být pro veřejnost otevřeno na jaře příštího roku. Developerem je i nadále společnost Plaza Centers, generálním dodavatelem stavby jsou Metrostav a Kajima. Pronájmem obchodních ploch byli pověřeni Cushman & Wakefield Healey & Baker, evropská divize světové poradenské společnosti v oboru realit Cushman & Wakefield. Nákupní centrum o celkové ploše 26 tisíc metrů čtverečních je rozděleno do dvou pater. V přízemí se bude nacházet supermarket Tesco, v nákupní galerii bude 110 obchodů s nejrůznějším sortimentem.
Práce pokračují v současné době i na výstavbě druhého centra společnosti Plaza Centers v Česku, Plzeň Plaza, s jehož otevřením se počítá na přelomu let 2006 a 2007. Komplex by měl zahrnovat téměř 20 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).