Menu Zavřít

Nejistý prodej Phaetonu

31. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Pap Oil

CIF24

Síť čerpacích stanic Pap Oil ještě není prodaná a podle informací týdeníku EURO je velmi nepravděpodobné, že by ji kdokoli za čtyři miliardy korun koupil. V Hospodářských novinách se minulý týden objevila informace, že ruská společnost Phaeton vyhrála výběrové řízení na síť čerpacích stanic Pap Oil a že kupní smlouva má být uzavřena v horizontu několika měsíců, ohledně ceny bylo spekulováno o čtyřech miliardách korun.
„Phaeton deklaroval, že vyhrál v tendru a že v horizontu několika měsíců může podepsat smlouvu. Hned však již oslovil některé realitní kanceláře, aby začaly některé pumpy prodávat. Jednou z realitek je i společnost, s níž spolupracujeme, a ta nám sdělila, že když požádala o předložení nabývacích titulů, nedočkala se žádné odpovědi. „Celé je to neprůhledné, stejně jako vlastnická struktura společnosti PapOil,“ uvedl pro týdeník EURO generální ředitel Benziny Martin Durčák.
Podle Durčáka nemá síť Pap Oil cenu ani poloviny z deklarovaných čtyř miliard. Druhý zdroj, který si nepřál být jmenován a který byl blízko přípravám prodeje Pap Oilu, týdeníku EURO potvrdil, že cena čtyři miliardy je naprosto nereálná. „Zejména proto, že řada benzínek Pap Oil má velmi malé výtoče a že mnoho čerpacích stanic této značky se nachází na cizích pozemcích,“ dodal zdroj týdeníku EURO.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).