Menu Zavřít

Největší hotely světa: primát drží Malajsie, jinak vládne Las Vegas

20. 3. 2019
Autor: Profimedia.cz

Největším hotelem na světě je malajsijský First World Hotel, který nabízí ubytování v 7351 pokojích. Počtem hotelů mezi první desítkou jinak dominuje americké město hazardu a zábavy Las Vegas.

First World Hotel, který se nachází v malajsijském státě Pahang, je charakteristický svou barevnou fasádou. Primát největšího hotelu na světě držel v letech 2006 až 2008, než mu jej sebral hotelový komplex The Palazzo + The Venetian z Las Vegas. Malajsijský hotel ale poté prošel rekonstrukcí a rozšířením a od roku 2015 je v Guinnesově knize rekordů znovu zapsán jako největší na světě.

Mezi desítkou největších hotelů jich je šest z Las Vegas. Kromě The Palazzo + The Venetian například ještě MGM Grand proslulý konáním nejsledovanějších boxerských duelů na světě či komplex pěti budov CityCenter, největší stavební projekt USA vzešlý výhradně ze soukromých prostředků.

EBF24

Největším evropským hotelem je moskevský Izmailovo, v němž byli v roce 1980 během olympijských her ubytováni sportovci. Komplex je rozložený do čtyř budov o třiceti patrech a pěti tisících pokojích. Status největšího hotelu na světě si držel od svého otevření po třináct let.

Dále čtěte:

10 nejluxusnějších exotických destinací

Sagrada Família i Hitlerův stadion: slavné nedokončené stavby

Letiště, stadiony i parlament. Projekty za miliardy, které se nevyplatily

Jeřáb, jeskyně i předělaný boeing. Unikátní hotely z celého světa

Plovoucí vily, které nepotopí ani hurikán

Hotel na stromě a loď na kopci. Podívejte se na kuriózní stavby

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).