Menu Zavřít

Největší světový provozovatel coworkingu WeWork otevře své sdílené kanceláře v Praze

24. 9. 2018
Autor: Sebre

Největší světový provozovatel coworkingu WeWork nabízející firmám sdílené kanceláře, otevře své centrum i v Česku. Pro své první tuzemské kanceláře si firma najala prostory na Národní třídě v centru Prahy v kancelářském centru Drn developera Sebre. Plocha kanceláří WeWork v Praze má být kolem 6000 metrů čtverečních.

„Česko ve středoevropském regionu představovalo přirozenou volbu. Je to jedna z největších ekonomik v regionu,“ sdělil deníku E15 výkonný ředitel WeWork pro střední a východní Evropu Michail Konoplev. „U svých členů jsme zaznamenali velkou poptávku po prostorách v Česku, což je jeden z nejlepších způsobů, jak vybírat nové trhy,“ doplnil. V Praze podle něj bude WeWork hledat i další prostory pro expanzi. Letos firma otevřela podle E15 pobočku například také v sousedním Polsku.

Sdílené kanceláře využívají start-upy, lidé na volné noze, ale i velké společnosti. WeWork uvádí, že k jejím klientům ve světě patří mimo jiné i mezinárodní finanční skupina HSBC nebo poradenská síť KPMG. Firma má pobočku i v Číně, kde působí na desítkách míst. Do tamní pobočky v poslední době WeWork investovala stovky milionů dolarů. Ostatní coworkingová centra již nabízejí v Praze asi 16 500 metrů čtverečních kanceláří.

Jste zaměstnancem, ale chcete pracovat z domova?

Čtěte, zda na to máte

 Práce z domova, ilustrační foto

MMF24

Čtěte také:

Práce na volné noze: sebekázeň je nutností

Co také pomůže v práci

Jak se bránit stresu

 Pracovní vytížení, ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).