Menu Zavřít

Nejvíce vydělávající celebrity roku 2018: kraluje Mayweather, Jennerová bude nejmladší miliardářkou

17. 7. 2018
Autor: Profimedia.cz

Mezi celebritami za uplynulých dvanáct měsíců nejvíce vydělal americký boxer Floyd Mayweather, který si přišel na 285 milionů dolarů (6,3 miliardy korun). Následují herec George Clooney a dvacetiletá hvězdička reality show a podnikatelka Kylie Jennerová, která by se brzy mohla stát nejmladší dolarovým miliardářem v historii. Vyplývá to z žebříčku 100 nejlépe placených celebrit od časopisu Forbes.

Mayweathera dostal na čelo žebříčku boxerský zápas z loňského srpna, ve kterém porazil bojovníka ve smíšených bojových uměních Conora McGregora technickým KO. Díky výnosům z televizních práv si přišel na 275 milionů dolarů, celkově pak za posledních dvanáct měsíců utržil 285 milionů dolarů.

Mezi první desítku žebříčku se dostali ještě dva sportovci: fotbalisté Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Příští rok by je mohl doplnit basketbalista LeBron James, který si přestupem z chudého Clevelandu na obrovský trh v Los Angeles (bude hrát za slavné Lakers) otevírá další byznysové možnosti a už řeší některá herecká angažmá.

Podívejte se na 10 nejvíce vydělávajících celebrit do galerie:

Druhé místo obsadil George Clooney s výdělkem 239 milionů dolarů a stal se tak nejúspěšnějším hercem. První trojici doplňuje teprve dvacetiletá Kylie Jennerová ze známého amerického rodu Kardashianů, která se proslavila v reality show a v současné době těží hlavně z velké popularity na sociálních sítích. Podle Forbesu se ještě letos stane nejmladším self-made dolarovým miliardářem v historii. Tuto pozici kdysi měli Mark Zuckerberg a Bill Gates.

Sto nejlépe vydělávajících celebrit si za posledních dvanáct měsíců přišlo celkem na 6,3 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 22 procent. Jedenáct z nich překročilo hranici 100 milionů dolarů.

ebf - tip - debata

Optimističtí boháči. Dolaroví milionáři věří, že se dožijí 100 let

 Miliardář David Rockefeller se dožil 101 let. Na snímku z roku 2006.

Dále čtěte:

Jak vydělat na Jágrovi: návrat legendy otvírá možnosti fanouškům i firmám

Stačil jediný zápas. Mayweather vydělal nejvíc peněz mezi sportovci

Bezos se stal nejbohatším člověkem v moderní historii. Jeho majetek překonal 150 miliard dolarů

Berete víc než 40 tisíc měsíčně? Patříte k 1 procentu nejbohatších lidí na světě

Zisky investujte, nezadlužujte se. Warren Buffett radí, jak zbohatnout


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).