Menu Zavřít

NEOPAKOVATELNÉ BRAMBORÁČKY

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Romantická atmosféra u Betlémské kaple

Vstup do restaurace Klub architektů vypadá poměrně nenápadně. Leží sice přímo proti vchodu do Betlémské kaple, ale zvenku vyhlíží spíše jako malá občerstvovací zahrádka. Abyste měli z Klubu to pravé potěšení, musíte jít dovnitř a po schodech dolů. Ocitnete se v rozlehlém románském sklepě, decentně osvíceném, plném tmavých zákoutí. Malé děti by se tu možná mohly bát, ale vy atmosféru určitě vychutnáte. Zvlášť je–li doplněna příjemnou hudbou, v době naší návštěvy to byl lehký swing. Než začneme hovořit o jídle, musím zdůraznit jednu věc: objednejte si stůl předem! A to vždy. My jsme přišli v půl dvanácté dopoledne, v době kdy v restauraci otvírali. Sami jsme však byli pouze chvilku, během necelé hodiny byl Klub architektů totálně obsazen. Není divu. Bohatá nabídka chutných a hutných jídel je doplněna ucházejícími cenami a solidním výběrem vín z různých částí světa. Ale začněme popořádku. Jako aperitiv jsme si objednali suché martini za 40 korun a Sherry Sandeman Dry Seco za 50 korun, jako předkrm neuvěřitelně dobré bramboráčky: jedny se sýrem a provensálským dresinkem za 60 korun, druhé s tuňákem, sýrem, cibulkou a hořčicovým dresinkem za 90 korun. Byli jsme tak nadšení, že jsme se stejnou kreaci pokoušeli dělat i druhý den doma. Bohužel už ty bramboráčky nebyly ono a omáčky jsme netrefili vůbec. Následovala dobrá hovězí polévka s rýží. Jako hlavní jídlo pak vepřový steak s omáčkou `a la Fuji za 130 korun, pikantní kuřecí kousky s vynikající omáčkou a fazolemi také za 130 korun a kuřecí maso ve smetanové omáčce s broskvemi za stejnou cenu. Pro milovníky hutných smetanových jídel můžeme doporučit právě tento pokrm. Kuřecí kousky byly zality sytou a tučnou smetanou, která perfektně „pasovala s broskvemi a rýží coby přílohou. Ovšem obloukem by se mu měli vyhnout všichni strávníci hlídající linii. Pro ty je určeno množství salátů různé velikosti a škálou ingrediencí. Zcela se přejíte například velkou salátovou mísou číslo jedna, skládající se ze salátu, šunky, sýra a spousty zeleniny za 90 korun. Milovníci prostší stravy ocení cibulové prstýnky s bramborovou kaší nebo celerové smaženky s hranolky za 90 korun. Naopak žrouti se mohou dorazit velkou porcí kuřecích křidýlek s thajskou omáčkou za 120 korun či tortillou s krůtí šunkou za rovnou stovku. Po jídle jsme pro úplnost nemohli vynechat dezert: zmrzlinový pohár s ovocem a šlehačkou za padesát korun a zmrzlinu s horkými malinami a šlehačkou také za padesátku. Pak jsme strávili několik dlouhých minut sezením a pozorováním interiéru, než jsme se vůbec dokázali zvednout. K jídlu jsme pili Veltlínské zelené ze sklepů Ludvíka Šlancara a Ivana Váni za 200 korun. Jedinou chybou byl obsluhující mladík, kterému se většina našich objednávek musela dvakrát opakovat. Prohlídku Betlémské kaple si raději načasujte před oběd, protože pak by se vám do ní asi příliš nechtělo.

ebf - tip - debata

Adresa
Betlémské náměstí 169, Praha 1
Tel.: 24 40 12 14
e–mail: klub.architektu@iol.cz Otevírací doba 11.30–24.00 Počet míst celkem 75 míst

Druh kuchyně mexická, zčásti česká Platba kartou American Expres, MasterCard, VISA Jídelní lístek čeština, angličtina, němčina, francouzština Jazyková vybavenost personálu angličtina, němčina, francouzština Původ nabízených vín Morava, Itálie, Francie, Argentina Hodnocení restaurace
Jídlo
18 bodů z 20
Obsluha
5 bodů z 10
Atmosféra
9 bodů z 10
Co dostanete za své peníze
9 bodů z 10
Celkem
41 bodů z 50 Výběr z jídelního lístku: Sýrové nachos 70,-
Mrkvový salát s jablky, rozinkami a ořechy 40,-
Tortillový quiche – sýr eidam, fazolová pasta, tomatové purée, ananas 80,-
Sojová tempura se sladkokyselou omáčkou smažené obalované kousky sojového masa 110,-
Hovězí proužky s fazolemi a zakysanou smetanou `a la Nico 130,- Bramboráčky s uzeným lososem, cibulkou a hořčicovou omáčkou 130,- Ovocné knedlíky s tvarohovým krémem 60,- Výběr z vinného lístku:
Syrah 1996 (Argentina) 350,-
Zweigeltrebe košer 200,-
Pinot Gris Grand Premier Cru 1400,-
Rosemount Estate Shiraz 1400,-

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).