Menu Zavřít

NEVÍDANÉ ÚLEVY

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Philips

Doby, kdy zahraniční investoři nemohli v tuzemsku prakticky počítat s žádnými úlevami, jsou pryč. Nizozemský koncern Koninklijke Philips Electronics, který hodlá příští rok v Hranicích na Moravě proinvestovat více než

sedm miliard korun, může počítat s dlouhými daňovými prázdninami i s přímou finanční podporou státu (EURO 13/2000). Minulou středu tyto pobídky schválila vláda.

Továrna na výrobu televizních obrazovek, která má mít tisíc pracovníků a roční obrat až devatenáct miliard korun, nebude deset let platit daně a je osvobozena od placení cla při dovozu technologií. Kromě toho stát poskytne Hranicím dvě stě milionů korun na rozvoj průmyslové zóny, ve které má provoz Philipsu sídlit. Na každé pracovní místo pak holandská společnost obdrží půjčku 200 tisíc korun a další úvěry má vláda poskytnout na školení a rekvalifikace.

MMF24

„Podpoříme také dokončení silniční infrastruktury a výuku dětí zahraničních zaměstnanců v angličtině, řekl náměstek ministra průmyslu Václav Petříček. Philips není jediným investorem, který dostal vládní pobídky. Stát pomáhá i producentu televizorů Panasonic firmě Matsushita, která v Plzni vyrábí televizory, a firmě Tyco, jež má v Kouřimi továrnu na kabelové svazky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).