Menu Zavřít

Nic jste nepochopili

21. 10. 2013
Autor: Redakce

Autor těchto řádek kdysi na jednom nudnějším školení v Bruselu hrával s ostatními účastníky následující hru. Kdykoliv řečník vyslovil obrat „chyba v komunikaci“ nebo „zlepšení komunikace“, připsala se k jeho jménu v programu konference čárka. Vítězové mívali takových záseků třeba i pět.

K lidskému jednání neodmyslitelně patří mechanismus sebeutvrzování. Chyba není ve mně, ale v těch ostatních. Evropská komise se nechová tak byrokraticky, to jen špatně „komunikujeme“ naši práci. A až to za pomoci dalších a dalších mediálních kampaní vysvětlíme, občané konečně pochopí a bude dobře.

V předvolební kampani si už čárky nedělám, ale „komunikační výmluvy“ registruji. Nejnověji „pochybení v komunikaci“ přiznala dvojka TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek. Samozřejmě vinu shodil také na novináře, protože všichni vědí, že je to „bída“. A s kým půjdou do koalice? O tom prý rozhodne volič. Ano, tentýž volič, který historický význam „topky“ nedocenil a je ho potřeba náležitě zpracovat.

Podobné to má i ČSSD. Její stínový správce eráru Jan Mládek udělal „komunikační chybu“, když se opřel do živnostníků jako do parazitů. „Je to všechno o komunikaci,“ jak pravil Andrej Babiš, lídr hnutí ANO.

Už se moc těším na povolební debaty. Až zase nějaký politik vytáhne špatnou komunikaci, budu vědět, že se na české politické scéně nic nezměnilo. My, voliči, jsme zase nic nepochopili. Mají to s námi fakt těžké.


Čtěte další komentáře Blahoslava Hrušky:

Volby? Nic pro lidi

Dobrodružství rabína Miloše

CIF24

Škoda facky, která padne vedle


  • Našli jste v článku chybu?