Menu Zavřít

Noc s...

26. 9. 2004
Autor: Euro.cz

... Jaroslavem Palasem

WT100

Jaroslave, nechcete před usnutím ulehčit své duši a svěřit se čtenářům E8 se svým trápením?

Mám teď opět jedno velké trápení: Jeden manažer, můj přítel, daroval mé ženě Jiřině z firemních peněz půl milionu korun na nákup zubařského křesla. Bojím se, že až se to někdo domákne, tak kvůli jejímu blbýmu křeslu přijdu o to svoje. Na všechno je sice darovací smlouva, ale já znám hochy z České televize, jak dokážou manipulovat s fakty.
Nápad to nebyl špatný. Kamarád nám chtěl nějak vypomoci, protože se už nemohl dívat, jak třeme bídu s nouzí, sotva utáhneme chod krnovský vily. Já mám plat zmrazenej, tendry v resortu nejsou žádný a manželce dluží VZP za celý kvartál. Tablety na chlorování bazénu už musejí děti krást v sámošce a propadlý strop dvougaráže podpíráme dřevěnými kůly. On sice mohl darovat prachy rovnou mně, ale už vidím ty novinový titulky, kdybych to přiznal. Tak jsme to udělali takhle. Jiřina už nové křeslo potřebovala. Do toho starého, s potrhaným polstrováním a nefunkčním odsliňovačem, už pacienty nemohla dostat - vyváděli v něm jak v elektrickém. Sotva zapnula zrezivělou vrtačku, padali jí pod rukama jak dobytek na jatkách. Přála si mít vybavení jako stomatologové v Praze - turbínovou světelnou hadici, elektrický mikromotor se systémem vnitřního chlazení, piezoelektrický odstraňovač zubního kamene. Kde na to vzít? Zvažovali jsme leasing, ale v regionu, kde si nezaměstnaní trhají zuby nití doma u dveří, zadělávají díry cementem zbylým ze stavby a protézy modelují v garáži z moduritu, je návratnost takovéto investice problematická. Bez sponzoringu se tady na Bruntálsku moderní medicína prostě dělat nedá.
Už to ale vidím, jak si na mě Gross smlsne. Vím, že mě za ministra nechtěl, ale nikoho lepšího v našich řadách nenašel - ten Skopal, to je nýmand. Tohle je voda na Standův mlejn. Včera už naznačoval, že se mi chce podívat na zoubek. Já mám ale taky v ruce zbraň: svůj hlas. Když mi půjde po krku, tak ruku pro rozpočet nezvednu a milý Stanley se odporoučí. Všichni jézéďáci budou stát za mnou, protože je chce oholit na kost. Proto jsem vlastně v klidu. Tak dobrou noc. Jo abych nezapomněl, ještě jsem si nevyčistil chrup…

  • Našli jste v článku chybu?