Menu Zavřít

Nová Octavia se už testuje

25. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

EBF24

PRAHA, HAMBURK (han) - Nová Škoda Octavia, kterou zatím nikdo z nezasvěcených nespatřil a jež by na trh měla vyjet v nejbližších letech, začala nedávno podle dostupných informací procházet takzvanými srovnávacími testy koncernu Volkswagen. Vyzkouší si v nich svoje technické výhody a nedostatky, které ji budou odlišovat od dalších koncernových modelů ve stejné třídě.
Jak bude vůz, který je zatím obestřen tajemstvím, přibližně vypadat? Je zřejmé, že žádný radikální posun oproti stávajícímu modelu se konat nebude. Podle informací týdeníku EURO bude její vzhled vycházet z návrhů stejného designerského týmu, který připravil současnou karoserii. Zůstane tedy konzervativní kabát, který se líbí dosavadní klientele a odpovídá i zařazení Škody mezi konzervativní značky koncernu VW.
Předek si také ponechá styl „nové tváře Škody“, tedy tradiční mřížku chladiče s kulatým logem, a kapota se bude pyšnit stejným prolisem jako nynější Octavia. Co se má změnit úplně, je interiér vozu. Prý bude mnohem dynamičtější a zajímavější než dosud.
Zatím není jasné, kdy nová Octavia vyjede. „Stávající auto je prodejním bestsellerem, zatím není důvod nabízet nový model,“ říká mluvčí automobilky Milan Smutný. V koncernu se také očividně čeká na to, jaký kurs stanoví jeho nový šéf Bernd Pischetsrieder a jak budou představy plánovačů Škody zapadat do jeho plánů. Je nicméně jasné, že období velkých investic v Mladé Boleslavi skončilo. „Naše vize je naplněna, vyrábíme modely Octavia, Superb a Fabia, které chceme nadále vylepšovat,“ řekl před časem předseda představenstva firmy Vratislav Kulhánek.
Velká překvapení se tedy zřejmě konat nebudou. Nová Octavia, dost podobná té současné, nespatří možná prodejní parkety vzhledem k dobrým prodejním výsledkům starého modelu příští rok, ale možná až v roce 2004. Její vzhled tak zůstane ještě dlouho ukryt v koncernových halách. „Myslím, že je to nejlépe utajená věc v republice, ani já sám jsem ten vůz ještě neviděl,“ říká šéf odboru komunikace Škody Ladislav Šulc. Novou Octavii prý obklopují snad ještě ostřejší opatření než před nedávnem Superb. Tuto limuzínu přitom Škodovka testovala kvůli utajení až v arizonských pouštích.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).