Menu Zavřít

Nové číslo Profitu již v pondělí

14. 1. 2011
Autor: profit

Hlavním tématem nového čísla Profitu je "Americký sen po česku". Mimojiné si budete moci přečíst rozhovor s Taťánou Kuchařovou. Nezapomeňte, již v pondělí naleznete ve všech dobrých trafikách Nový Profit č. 03!

Foto: Profit

Cestování: Livigno

Jmenuje se tak nejen masiv v italských Alpách, ale i vysokohorské italské středisko, ležící v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Jsou zde jedny z nejlepších podmínek pro lyžování – výjimečná sněhová jistota, slunečné počasí, čistý vzduch, převážně moderní lanovky a dobré propojení skibusem. Vyrazte s námi za zimní dovolenou právě tam!

Příběh úspěchu: AVG Technologies CZ

Na začátku byla malá firma z Brna – Grisoft. Získala si zákaznickou bázi čítající 25 milionů uživatelů a měla dobrý produkt. Díky tomu ji koupil světový gigant AVG. Česko je tak antivirovou velmocí. Zabezpečení od dvou největších tuzemských softwarových firem v oboru používá na celém světě téměř čtvrt miliardy uživatelů. A právě AVG Technologies slaví 10. výročí bezplatného antivirového software AVG Free.

Osudy: Emil Kolben

Významný český elektrotechnik, vynálezce, podnikatel a zakladatel koncernu ČKD se v Americe učil u samotného Edisona. Na rozdíl od něj však zastával názor, že střídavý proud je při přenosu efektivnější než ten stejnosměrný. Dvacáté století mu dalo za pravdu.

MMF24

Historie: Josef Walter

Pražská firma Walter je známá především výrobou leteckých motorů. Konstruktér Josef Walter ji ale zakládal jako opravnu vah a jízdních kol. Postupem času zavedl vlastní výrobu a se svými motory dobyl silnice, závodní okruhy a nakonec i oblohu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).