Menu Zavřít

NOVÍ ŠÉFOVÉ PRO ROVERA

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Alchemy

Britská společnost Alchemy Partners oznámila jména tří nových manažerů pro ztrátovou divizi automobilky Rover, o jejíž koupi jedná s bavorskou automobilkou BMW (EURO 12/2000). Noví manažeři by měli ze ztrátové britské automobilky do dvou let udělat ziskový podnik.

Hlavním výkonným manažerem firmy s novým názvem MG Car má být jmenován Chris Woodwark, který má více než třicetileté zkušenosti z automobilového průmyslu. V minulosti působil například jako ředitel Land Roveru a Rolls Royce. Nyní je šéfem průmyslové skupiny Staveley a členem dozorčí rady společnosti Alchemy.

EBF24

Předsedou představenstva má být podle agentury Reuters Brandon Gough (62 let), který zastává funkci nevýkonného předsedy společnosti De la Rue (ta se zabývá tiskem bankovek) a jako třetí do manažerského týmu byl určen jednačtyřicetiletý Graham Hallworth, jenž by se měl stát finančním ředitelem.

Investiční společnost Alchemy hodlá snížit výrobu v Roveru na polovinu, tedy na méně než sto tisíc vozů ročně, což může způsobit ztrátu mnoha pracovních míst. To znepokojuje britskou vládu a odbory, kterým by se více zamlouvalo řešení nabídnuté britským podnikatelem v sektoru informačních technologií Johnem Hemmingem. Toho údajně podporuje dalších pět subjektů. Hemming chce předložit společnosti BMW alternativní nabídku na koupi Rovera, která by patrně řešila propouštění zaměstnanců šetrněji.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).