Myslíte si, že není důležité, čím krájíte potraviny? Keramicko-zirkoniový nůž Ceratio jako první nůž na světě neničí vitamíny a enzymy obsažené v potravinách. Jeho používání tedy prospívá lidskému zdraví.
Keramicko-zirkoniový nůž se zrodil díky technologiím použitým v kosmickém výzkumu. Čepel je velice lehká a má nelepivý povrch. Krájení rajčat, vařených vajec a jiných „problematických potravin” je s keramickým nožem snazší a rychlejší. Čepel nože má navíc tvrdost blízkou diamantu a mnohonásobně předčí pevnost nejkvalitnějších ocelových nožů.
Proč je keramický nůž Ceratio tak prospěšný?
Vitamíny a enzymy jsou chemicky poměrně nestabilní látky, které svojí reaktivitou pomáhají urychlovat a usměrňovat důležité životní pochody v našem těle. Mnohem méně se již ví o tom, že ve chvíli, kdy do jakékoliv zeleniny či ovoce zakrojíte kovovým nožem, vznikne poměrně silný elektrický článek. Vyprodukovaná elektřina ihned prostoupí celou dužinou a nastartuje rozklad enzymů a vitamínů, a to mnohem spolehlivěji, než vařící voda. Zelenina a ovoce nakrájené kovovým nástrojem tak přichází téměř okamžitě o velkou část vitamínů a enzymů. Tento negativní proces ovšem neprobíhá v případě keramických nožů Ceratio, neboť při jejich používání nevzniká elektrický proud.
Charakteristika keramických nožů Ceratio:
• oproti kovovým nožům několikanásobně vyšší tvrdost, což přináší mnohem delší ostrost a životnost
• chuťová a chemická neutralita (neuvolňují se kovové ionty)
• nelepivý povrch, který umožňuje snadnější a rychlejší krájení
• snadná údržba (stačí opláchnout pod tekoucí vodou)
• nízká váha
• speciálně tvarovaná rukojeť (reflexní zóna), neklouzavý povrch a ochrana prstů před zraněním
• cena za sadu tří nožů 1 590 Kč
• více na www.ceratio.cz