Menu Zavřít

Novinky v technice: myš s kalkulačkou a reproduktor pro iPod

14. 8. 2010
Autor: profit

Společnost Canon uvedla na trh myš kombinovanou s kalkulačkou. Firma Logitech představila přenosný dobíjecí reproduktor pro iPod.

Autor: Canon

Canon kombinuje myš s kalkulačkou

Integrovat několik zařízení do jednoho není dnes nic neobvyklého. Například telefony už umějí přehrávat hudbu i navigovat motoristy. Poněkud nezvyklou kombinaci ale představuje kancelářská novinka X MARK I MOUSE z dílen Canon. Jde totiž o bezdrátovou počítačovou myš, kterou zároveň můžete používat jako kalkulačku nebo numerickou část klávesnice. Stará se o to integrované rozhraní Bluetooth 2.0, přičemž „počítací“ funkce je možné třeba při surfování po internetu uzamknout. Myš-kalkulačka potěší i ekology – při výrobě byly z velké části použity materiály z vyřazených kopírek.

Reproduktor Logitech pro iPod vydrží osm hodin

Přehrávače iPod i jejich telefonní verze v iPhonu se staly takovým fenoménem, že pro tyto přístroje vyrábějí doplňková zařízení i jiné firmy než Apple. Například společnost Logitech v létě představila přenosný dobíjecí reproduktor Logitech Rechargeable Speaker S715i s dokovací stanicí. Hudbu si tak můžete z iPodu pustit nejen do sluchátek, ale i nahlas. Soustava je složena z celkem osmi reproduktorů a oproti podobným zařízením se obejde bez elektrické zásuvky; na jedno dobití vydrží reproduktor až osm hodin přehrávání hudby.

CIF24

BlackBerry v nemilosti Problémy kanadské společnosti Research In Morión (RIM), která je výrobcem populárního komunikátoru BlackBerry, se prohlubují. Přístup do její komunikační sítě totiž požadují další vlády, které se většinou odvolávají na národní bezpečnost. Po Spojených arabských emirátech, Indii a Saúdské Arábii se přístupu dožaduje Libanon. Firma se brání a obviňuje vlády, že problém politizují. BlackBerry patří do kategorie takzvaných chytrých telefonů, které mají vlastní operační systém. Důvodem, proč některé státy proti BlackBerry bojují, je, že na rozdíl od společností Nokia nebo Apple, které vyrábějí podobné přístroje, má RIM kontrolu nad svou sítí i nad šifrovací technologií přenosu dat. Díky tomu je BlackBerry s operačním systémem oblíbeným přístrojem mezi manažery, kterým záleží na bezpečné komunikaci. Třeba Indie se však obává, že přes BlackBerry by mohli komunikovat příslušníci různých militantních organizací. DNA testy za čtyři hodiny Doposud nereálné scény ze seriálů jako Kriminálka Las Vegas, kde kriminalisté během několika minut provedou DNA testy a odhalí pachatele, se zřejmě brzy výrazně přiblíží skutečnosti. Američtí a britští vědci totiž přišli s novou metodou provádění DNA testů, která umožní srovnání vzorků z místa činu s podezřelým během pouhých čtyř hodin. Vědci, kteří publikovali svůj objev v časopisu Analytical Chemistry, si pochvalují, že se díky tomu podaří zabránit množství trestných činů, které stihnou spáchat podezřelí během doby, kdy byli pro nedostatek důkazů propuštěni z vazby. Zvládnout nové testy by přitom díky jednoduchému ovládání dotyčného přístroje neměl být problém ani pro policisty – stačí jen trocha zručnosti. „Věříme, že každý jedinec se základním technickým vzděláním ji může zvládnout,“ tvrdí vědci. Gigaset uvádí profesionální telefon do kanceláře

Telefon, který zvládne obsloužit vše potřebné ke komunikaci v kanceláři, uvedla na trh společnost Gigaset Siemens. Přístroj Gigaset DX600A ISDN lze použít buď jako samostatný ISDN systém, nebo je možné jej připojit k routeru či telefonnímu systému. Umožňuje tak i volání přes internet nebo konferenční hovory. Telefon má integrovaný telefonní seznam s kapacitou až na 750 adres včetně fotografií volaného, který je možné synchronizovat i se stolním počítačem nebo přes Bluetooth vyměňovat s mobilem. K přístroji DX600A ISDN lze přihlásit až šest bezšňůrových sluchátek a pro fax je připravena analogová přípojka.

  • Našli jste v článku chybu?