Menu Zavřít

Novinky v technice: myš s novým ovládáním a fotoaparát s dvěma displeji

28. 11. 2009
Autor: profit

Firma Apple uvádí na trh myš s dotykovým povrchem. Kompaktní digitální fotoaparát určený pro milovníky autoportrétů představila společnost Samsung.

Autor: Apple

Vyzkoušejte malování s tabletem od Genius

Genius přišel s novinkou v podobě grafického tabletu MousePen i608, který se dá jednoduše připojit přes USB rozhraní k počítači nebo notebooku. Toto zařízení se hodí zejména k tvorbě náčrtků, poznámek, kreseb nebo malování. S pomocí bezdrátového pera s gumovým hrotem lze kreslit a psát nebo klikat na jakékoli z 29 programovatelných tlačítek, která jsou rozmístěna po obvodu tabletu. Tablet je kompatibilní s jakýmkoli profesionálním publikačním softwarem.

Apple přichází s novým ovládáním myši

Firma Apple letos na podzim zkouší učinit malý převrat na poli počítačového vybavení, konkrétně myší. Její novinka s názvem Magic Mouse odstraňuje z myši obvyklá tlačítka a rolovací kolečka a nahrazuje je technologií Multi-Touch, známou například z iPhonů nebo iPodů. Myš se tak ovládá pohybem prstu na dotykovém povrchu. Magic Mouse je vedle toho vybavená laserovým snímáním povrchu a bezdrátovou technologií přijímající signál. Majitelé běžných PC si ji však neužijí – podmínkou je operační systém Mac OS X Leopard® verze 10.5.8 nebo novější.

Logitech získal ocenění za Squeeze Box Společnost Logitech oznámila úspěch svých produktů v cenách „2010 CES Innovations“. Mezi nejzajímavější oceněné novinky patří hudební Wi-Fi přehrávače Squeezebox Touch a Logitech Squeezebox Radio. Oba Wi-Fi přehrávače umožňují jednoduchý, intuitivní přístup k několika zdrojům hudby včetně bezplatných internetových rádií, osobních souborů digitální hudby včetně iTunes nebo placených služeb jako například Last.fm, Napster a Deezer. Oba přehrávače se bez problémů dorozumí i s domácí sítí typu Wi-Fi nebo Ethernet. Samsung uvedl fotoaparát s dvěma displeji Kompaktní digitální fotoaparát určený zejména pro milovníky autoportrétů představila společnost Samsung. Její nové modely ST500 a ST550 jsou na první pohled odlišné od běžných „kompaktů“. Vedle obvyklého LCD displeje na zadní straně aparátu disponují ještě jednou obrazovkou na straně přední. Stačí tedy namířit na sebe fotoaparát, podívat se do displeje, zda je snímaná kompozice v pořádku, a stisknout spoušť. Fotoaparáty Samsung ST 500 a ST550 jsou vybaveny širokoúhlým 27milimetrovým objektivem Schneider-KREUZNACH, 4,6násobným optickým zoomem a zvládnou fotografie s rozlišením 12,2 megapixelů. Přístroj Canon zrychluje vyšetření očí Nejen kopírky či fotoaparáty patří do portfolia společnosti Canon. Letos na podzim specialista na oblast digitálního zpracování obrazu představil svůj příspěvek pro zdravotnictví. Je jím přístroj na snímkování sítnice s označením CX-1. Zobrazovací technologie Canon EOS je v přístroji CX-1 speciálně uzpůsobena pro medicínské použití tak, aby zajistila pořízení optimálních snímků sítnice ve snadno použitelném systému. Na rozdíl od ostatních dnes na trhu dostupných přístrojů dokáže CX-1 detekovat například senilní degeneraci makuly už v raném stadiu i bez dodatečných kroků, jako je rozšíření zornice rozkapáním očními kapkami. Nová tiskárna Xerox zaujme malé firmy

Novou černobílou tiskárnu s cenou jen mírně přesahující dva tisíce korun uvádí na trh Xerox. Zařízení Phaser 3140 zvládne vytisknout 18 stran za minutu. Je vhodný i jako osobní tiskárna, protože se vyznačuje nízkou hladinou hluku. Vedle toho disponuje tiskárna úspornými funkcemi, jako jsou mód úspory náplně a energie nebo tisk více stránek na jeden list papíru.

MMF24

Cisco představuje nové videotelefony

Sadu novinek pro firemní spolupráci uvádí na trh společnost Cisco, mimo jiné i nové IP videotelefony. Mezi firmami jsou videohovory stále oblíbenější a telefony Cisco Unified 8900 a 9900 ocení firmy, které nechtějí investovat desítky tisíc do vybavení videokonferenční místnosti. Telefony série 8900 a 9900 jsou vybaveny vestavěnou kamerou a barevným displejem s VGA rozlišením. Díky podpoře Bluetooth a Wi-Fi je lze snadno přenášet, pro připojení příslušenství jsou vybaveny USB rozhraním.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).