Menu Zavřít

Novinky v technice: tablet pro firmy a solární svítilna

24. 7. 2010
Autor: profit

Společnost Cisco uvedla na trh tablet určený pro firemní komunikaci. Varta představuje svítilnu, která nepotřebuje baterie.

Autor: Cisco

Asus představil dvoujádrový netbook

Netbooky přestávají být pouhými „druhořadými“ přenosnými počítači, které nezvládnou o mnoho více než kancelářské práce nebo surfování po webu. Příkladem stále vyšší kvality a výkonu je například novinka společnosti Asus, netbook Eee PC 1215N. Počítač je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a samostatnou grafickou kartou NVIDIA ION. Díky hardwarovému vybavení zvládne netbook i přehrávání videa ve vysokém rozlišení 1366×768 pixelů. Zajímavostí je možnost použít netbook k nabíjení mobilů přes USB rozhraní, i když je počítač vypnutý.

Skener Canon zvládne i nestandardní dokumenty

Canon rozšiřuje nabídku skenerů. Novinka – plochý skener imageFORMULA 101 – je určena pro firemní využití především v případě nestandardně velkých dokumentů, u nichž klasický skener s podavačem neobstojí. Přístroj zvládne skenovat dokumenty o velikosti až 216 krát 356 milimetrů v rozlišení 1200 dpi. Při otevřeném skenování používá speciální režim pro rušení okolního světla. To zajišťuje skenování vysokou rychlostí při zachování stejné kvality, jako když je skener uzavřen.

Sluchátka Logitech slibují křišťálově čistý zvuk

Logitech uvádí na trh dvoje nová sluchátka vhodná jak k videohovorům, tak pro poslech hudby nebo filmů. Headsety se chlubí především podporou super wideband audia, tedy plného rozsahu slyšitelných kmitočtů. Sluchátka Logitech USB Headset H530 disponují laserově laděnými ovladači umístěnými na uchu a digitálním propojením pomocí USB. Oba nové headsety jsou vybaveny mikrofonem s filtrováním šumu, která eliminují rušivé šumy a zvuky na pozadí. V případě, že mikrofon nepoužíváte, je možné jej otočit stranou.

Cisco cílí s tabletem Cius na firmy

Nový tablet určený pro firemní komunikaci uvedla na trh společnost Cisco. Novinka Cisco Cius o hmotnosti 520 gramů nabízí vedle běžných funkcí tabletu streaming HD videa, real-time video, videokonference a přístup k e-mailu i webovému obsahu. Díky technologii virtual desktop Cius rozšiřuje i možnosti pro služby založené na cloud computingu. Tablet je vybaven HD kamerou a sedmipalcovým širokoúhlým dotykovým displejem s vysokým rozlišením.

Sony má novinky pro „prázdninové“ fotografy

Především pro amatérské fotografy, zachycující zážitky z dovolené, jsou určeny nové kompaktní fotoaparáty Cyber-shot od společnosti Sony. Proto přístroje sázejí na „dovolenkovými“ fotografy požadované vlastnosti – co nejmenší rozměry, jednoduchost ovládání i nahrávání HD videa. Trumfem novinek mají být čip typu CMOS Exmor R s rozlišením 12,2 Mpix a program Superior Auto mode, který při stisku spouště uloží až šest obrázků pořízených rychle za sebou. Fotoaparát pak zkombinuje informace ze zaznamenaných snímků a vytvoří jedinou fotografii. Zajímavá je rovněž technologie 3D Sweep Panorama, která slibuje pořízení prostorových fotek.

Svítilna Varta nepotřebuje baterie

Mezi hlavní nevýhody svítilen patří bezesporu fakt, že většinou, když je potřebujete, mají vybité baterie. Svou hlavní roli tak většinou neplní, nebo jen po omezenou dobu, než energie zcela zmizí. Řešením jak do přírody, tak na dovolenou, nebo také na domácí použití, je novinka Varta LED Solar Light. Svítilnu stačí umístit nejlépe na přímé slunce, ale stačí i běžné světlo a díky velkému solárnímu panelu se nabíjí interní Li-Ion akumulátor. Plně nabitá svítilna vydrží svítit až dvě hodiny.

KL24

Samsung zabudoval do kamer Wi-Fi**

Společnost Samsung uvedla na trh tři nové videokamery řady S. Full HD přístroje jsou unikátní zejména díky vestavěné podpoře bezdrátového připojení Wi-Fi. Ta umožňuje nahrát video a hned je nasdílet na internet bez připojování kamery k počítači. Kamery jsou vybaveny objektivy Schneider Kreuznach, 18násobným Intelli-zoomem, funkcí optické stabilizace obrazu a 3,5palcovým dotykovým LCD displejem.

  • Našli jste v článku chybu?