Menu Zavřít

NOVOPEČENÝ PREZIDENT

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Hutnictví železa

PRAHA (ČTK) – Šéf Třineckých železáren Jiří Cienciala (50) byl 25. května zvolen novým předsedou dozorčí rady Hutnictví železa a prezidentem Odvětvového svazu hutnictví železa. Místopředsedou dozorčí rady Hutnictví železa se stal generální ředitel Nové huti Svatopluk Velkoborský. Dalšími členy jsou Ladislav Matusák (VSŽ Oceĺ), Karel Rojko (Vítkovice), Zdeněk Zemek (Z–Group), Jiří Hypš (Ferona) a Vladimír Klocok (OFZ Trading Istebné).

Hutnictví železa se tak očistilo od exředitelů ostravských hutí. Do uvedeného data totiž v jeho statutárním orgánu figurovali například bývalí šéfové Nové huti a Vítkovic Jaroslav Pětroš a Václav Pastrňák.

Cienciala působil v Třineckých železárnách od počátku své kariéry, v roce 1982 zde obhájil kandidátskou práci na téma řízení jakosti. Po privatizaci železáren založil společný česko–německý podnik Gardena Třinec a společnost TŽ–strojírenská výroba, jíž šéfoval. Od konce roku 1997 vykonává v Třinci funkci nejvyšší. Je členem International Iron and Steel Institute a předsedou Česko–polské smíšené obchodní komory v Ostravě.

EBF24

Hutnictví železa sdružuje české a slovenské hutní podniky a zastupuje jejich zájmy také v zahraničí, zejména v Evropské unii a v rámci Evropské konfederace ocelářského průmyslu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).