Menu Zavřít

NOVÝ BEZOLOVNATÝ BENZIN

8. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Shell

Praha – Na českém trhu se objevilo nové palivo. Jde o Shell V–Power Racing, bezolovnatý benzin, který je výsledkem moderního technologického procesu rafinace v Evropě. Vznikl podle speciální receptury společnosti Shell a v současné době je podle vedení firmy technicky nejdokonalejším palivem. O jeho kvalitě prý svědčí i fakt, že byl vyvinut spolu s palivy do závodních automobilů Ferrari Formule 1. Rozsáhlé testy potvrdily, jak tvrdí vedení Shellu, že auta, která tankují V–Power Racing, mají mnohem lepší akceleraci a dosahují maximálního výkonu.

MMF24

Shell V–Power Racing vychází z palivové technologie Formule 1 a je údajně skvěle uzpůsoben pro každodenní jízdu. Je vyráběn rafinačními procesy z vybraných surovin, takže spalování má být opravdu dokonalé. Oktanové číslo V–Power Racing bylo zvýšeno na 99+. Speciální směs palivových složek se efektivně spaluje ve spalovací komoře, a tak mohou motory s V–Power Racing dosahovat maximálního výkonu a akcelerace.

Pavel Šenych, generální ředitel společnosti Shell Česká republika, k tomu říká: „V–Power Racing je patrně nejkvalitnějším palivem u nás i v celé Evropě. Jak oktanové číslo, tak i komponenty paliva jsou předem definovány a laťka je nastavena opravdu vysoko. V–Power Racing je, jak říká, plně kompatibilní se všemi bezolovnatými benziny, nepoškozuje motor ani katalyzátor a lze ho použít ve všech vozech se spalovacími zážehovými motory. Mohou ho tankovat i starší motory na olovnatý benzin, pokud je přidána přísada, která je náhražkou olova.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).