Menu Zavřít

NOVÝ LÍDR

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Adecco-Olsten

Několikrát odloženo, nyní konečně oznámeno: německé agentury Adecco a Olsten, poskytující firmám personální služby, se rozhodly, že půjdou dále společnou cestou. Nový subjekt, který bude klientům například „dodávat experty z různých oborů na dobu určitou, se stane světovým lídrem na trhu, píše list Die Welt. Působit bude pod názvem Adecco, s tržní kapitalizací 11,6 miliardy dolarů a pěti tisíci pobočkami v pětapadesáti zemích.

Fúzovaná společnost nicméně zůstane se 14 300 zaměstnanci v Německu pouze dvojkou. „Ještě v tomto roce chceme dosáhnout miliardového obratu. Naším cílem je prvenství také na domácím trhu, ujišťuje šéf Adecca Manfred Wick. Primát dosud drží firma Randstad/Time Power.

Adecco plánuje zvýšení počtu německých poboček ze 170 na 250. Zvláštní nabídkou budou nově otevřené trhy pro časově omezené pracovní příležitosti, například poskytování služeb na letošní světové výstavě EXPO. Dceřiné podniky společnosti Adecco se zaměří na odborné pracovní síly v oborech informačních technologií a také na poskytování finančních služeb.

EBF24

Pro časově limitované práce bude zřízen i trh manažerů. Adecco chce dále rozšiřovat svoji nabídku zkušených vedoucích pracovníků, kteří by pomáhali řešit potíže zákaznických firem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).