Menu Zavřít

Nový majitel Pinkasova paláce odtajněn: prosincovou dražbu vyhrála PPF Reality

8. 1. 2019
Autor: ČTK

Pinkasův palác na pražské Kampě vydražila před Vánoci za 480 milionů korun společnost PPF Reality, která patří do holdingu PPF Real Estate. Dosud největší nedobrovolné dražby v Česku se 20. prosince zúčastnily dva subjekty, vítěz si tehdy nepřál zveřejnit svoji totožnost. Podnět k dražbě dala PPF banka, vyvolávací cena byla o deset milionů nižší.

„PPF Real Estate touto akvizicí rozšířil své portfolio nemovitostí o další významný objekt a má aktuálně ve svém portfoliu 26 projektů,“ uvedla mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Pinkasův dům stojí mezi Čertovkou a Karlovým mostem, nyní je v rekonstrukci. Dosud ho vlastnila firma Artemis Property, která byla zároveň zástavcem. Objekt byl vybudován na místě starší zástavby jako raně barokní stavba ve druhé polovině 17. století, následně byl rozšířen v době klasicismu. První zmínka o objektu pochází z roku 1516.

PPF Real Estate
Holding je součástí investiční skupiny PPF a působí na evropském a ruském realitním trhu. Spravuje aktiva ve výši dvě miliardy eur (zhruba 51 miliard korun). Skupinu PPF majoritně vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner.

Před několika lety našli archeologové v jeho sklepích dva pilíře románského Juditina mostu. Majitel paláce proto v dokumentech k dražbě upozornil, že v objektu se nacházejí prvky podléhající památkové ochraně. Jsou to například historické fresky a právě pilíře Juditina mostu, které jsou součástí národní kulturní památky Karlův most.

ebf - tip - debata

V současné době je objekt v rekonstrukci. V budově jsou navrženy nové byty s upravenými dispozicemi a rovněž nebytové prostory, mimo jiné muzeum Juditina mostu. Předpokládané náklady na dokončení jsou 101,4 milionu korun, uvedla společnost Gaute v dokumentaci k dražbě.

Dále čtěte:

Komentář: Tady je Kellnerovo

Syslení se sysly. Chráněné zvíře v Letňanech vydělalo PPF miliardy

PPF posiluje pozici v Rusku. Kupuje obchodní centrum v Petrohradu za více než 4 miliardy

Pražský hotel Intercontinental koupí miliardář Oldřich Šlemr

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).