Menu Zavřít

Nový šéf se zaměří na správu majetku

8. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

MMF24

Gernot Mittendorfer (43) nahradil Jacka Stacka (61) ve vedení České spořitelny (ČS) počátkem června, o měsíc dříve než bylo původně plánováno. Přestože Mittendorfer deklaruje, že tým, který v současnosti spořitelnu vede, považuje za špičkový a chce s ním pracovat i nadále, jednu změnu již udělal. Sám si vedle funkce předsedy představenstva a generálního ředitele vezme na starost korporátní bankovnictví. Heinz Knotzer, který doposud za korporátní bankovnictví odpovídal, bude mít od července v představenstvu nově na starost kontrolu rizik, právní služby a comliance. Další změny ve vedení jsou podle Mittendorfra pravděpodobné, protože nově vznikající holding Erste i zahraniční akvizice skupiny stále hledají nové zaměstnance a s nabídkami oslovují i zaměstnance ČS.
Mittendorfer plánuje udržet náskok banky před konkurencí v hypotékách, platebních kartách a platebních transakcích. V souladu s novou strategií skupiny Erste ale chce, aby banka byla vnímána daleko více jako ústav, který umí lidem vydělat peníze. „V příštích letech budeme v Česku svědky velkého zájmu o správu financí. Ekonomika poroste, lidé budou bohatnout a budou potřebovat poradit jak investovat. V této oblasti chceme sehrát aktivní roli,“ plánuje Mittendorfer. Za jeden z dalších klíčů jak udržet současné silné postavení ČS na tuzemském trhu považuje nový šéf práci s mladými lidmi. Právě u nich měla v minulosti spořitelna image zkostnatělé banky a své první účty proto často měli u konkurenčních ústavů.
V průběhu června končící i nastupující šéf spořitelny absolvují schůzky se zaměstnanci, na kterých jim údajně zábavnou formou otázek a odpovědí parodujících televizní rozhovory vysvětlují, kde se banka nachází a co ji v nejbližším období čeká. Vedle toho Mittendorfer, který má v České spořitelně čtyřletý manažerský kontrakt, pracuje na byznysplánu pro nejbližší dva až tři roky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).