Menu Zavřít

Novým šéfem Carrefouru bude Alexandre Bompard z FNACu

4. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Novým ředitelem francouzského potravinářského řetězce Carrefour se má stát dosavadní šéf obchodního řetězce s elektronikou a knihami FNAC Darty Alexandre Bompard (44). Uvádí to zdroje agentury Reuters.

Největší evropský maloobchodní řetězec shání nástupce po Georgesi Plassatovi (68), jehož funkční období vyprší v květnu příštího roku, od loňského října. Odcházející šéf se zasadil o oživení značky, soustředil se na snižování cen a modernizaci obchodů.

Bompard vede FNAC od ledna 2011. Společnost pod jeho vedením loni koupila výrobce potřeb do domácnosti a elektroniky firmu Darty. Ve Francii tak vznikl lídr na trhu s obratem kolem sedmi miliard eur (184,3 miliardy korun).

Bompard „je velkým favoritem, ale ještě bude potřeba některé věci probrat,“ sdělil Reuters jeden z jejích zdrojů. Plat podle zdrojů Reuters nehraje v rozhovorech zásadní roli. Bompardův výdělek u firmy FNAC Darty loni činil 13,8 milionu eur (363,3 milionu korun).

Carrefour je druhým největším maloobchodním prodejcem na světě po americkém řetězci Wal-Mart. V České republice firma působila od roku 1999, ze země odešla v roce 2005 a prodala své obchody konkurenční prodejní síti Tesco.

EBF24

Loni podniku klesl provozní zisk o 3,8 procenta na 2,35 miliardy eur (63,5 miliardy korun). Ve Francii pokles zisku činil dokonce 13,4 procenta, nedařilo se mu ani v Číně. Celkové tržby loni stouply o 2,7 procenta na 76,6 miliardy eur (2,1 bilionu korun). Firma letos očekává jejich další růst o tři až pět procent.

Dále čtěte:

Manažeři v koncích. Najímají si filozofy, aby jim poradili se vším

Šéfové velkých firem dostali znovu přidáno. Podívejte se, kdo bere nejvíc

Zkažený odkaz Steva Jobse: diktátorští manažeři vyšli z módy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).