Menu Zavřít

O emise bude zájem

2. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Sazka

CIF24

PRAHA (tos) – Rekordní zisky vykázala za první čtvrtletí Sazka. „Podle předběžných kvalifikovaných odhadů dle českých účetních standardů dosáhl čistý zisk za čtvrtletí 450 milionů korun,“ uvedl mluvčí sázkové společnosti Zdeněk Zikmund. Zisk je o téměř 90 milionů korun vyšší, než předpokládal podnikatelský plán, meziročně stoupl přibližně o 60 milionů korun.
Dobré hospodářské výsledky se určitě projeví v zájmu o emisi dluhopisů ve výši 190 milionů eur (šest miliard korun), kterou Sazka připravuje ve spolupráci s Credit Suisse First Boston a finanční skupinou Penta Finance na mezinárodních kapitálových trzích. Manažeři emise v současnosti dokončují dokumenty potřebné k její realizaci a předpokládají, že emise bude upsána a vydána ještě do konce dubna 2004. „Vzhledem k úspěšnému otevření haly a hospodářským výsledkům Sazky, které potvrzují její schopnost vytvářet dostatečné zdroje na splácení závazků, registrují manažeři emise již nyní značný předběžný zájem ze strany investorů,“ dodal Zikmund.
Podle informací týdeníku EURO mohlo být úročení dluhopisů výhodnější, pokud by loterijní společnost auditovala své hospodářské výsledky podle mezinárodních účetních standardů. „Pro emisi mezinárodních dluhopisů je nezbytné mít alespoň tři roky auditu podle mezinárodně uznávaných pravidel, to Sazka nemá. Celé účetnictví vede pouze podle českých pravidel. Protože zpětně se výsledky auditovat dle jiných standardů nedají, nemohla dostat slušný rating od Moody´s,“ vysvětlil zdroj z auditorských kruhů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).