Menu Zavřít

O hudbě a byznysu

6. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Ian Michael Bird

ebf - tip - debata

PRAHA (tpk) – Softwarová společnost Cleverlance jmenovala na pozici business development manažera počátkem tohoto měsíce Angličana Iana Michaela Birda (32).
Ten už ve střední Evropě pracuje deset let. Dosud působil jako generální ředitel českého a slovenského zastoupení společnosti Euronet Worldwide, pro niž získával klienty z bankovního sektoru. Předtím zastával funkci finančního ředitele ve společnosti Euronet Services v České republice a Německu. Na začátku devadesátých let hrál Bird svou roli v privatizaci bývalého státního podniku Krátký Film Praha, kde působil jako ekonomický ředitel. Před přesunem do střední Evropy byl pracovníkem londýnské burzy, kde byl zaměstnán jako investment administrator.
Ian Michael Bird absolvoval univerzitní studia ve Velké Británii, kde získal titul Master of Business Administration. Vysokou školu vystudoval i v Německu v oboru Evropské finance a investice. Je členem Chartered Institute of Marketing ve Velké Británii a kromě svého mateřského jazyka hovoří plynně česky a německy. Mezi jeho nejoblíbenější koníčky patří hudba včetně vlastní tvorby a interpretace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).