Menu Zavřít

O navýšení kapitálu rozhodnuto

3. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Hypoteční banka

MMF24

Valná hromada Hypoteční banky rozhodla o zvýšení základního kapitálu o 781,25 milionu korun na 3,416 miliardy korun upsáním nových akcií peněžitými vklady. Upisování akcií se připouští nad částku navrhovaného zvýšení základního kapitálu, a to až do celkové výše základního kapitálu 5,269 miliardy korun.
„Banka si tímto krokem otevírá dostatečný prostor pro další expanzi na trhu hypotečních úvěrů, který již dva roky nepřetržitě roste a jehož další růst předpokládáme i v příštím roce. Zvýšením základního kapitálu rovněž posilujeme kapitálovou přiměřenost banky,“ řekl Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky.
Zvýšení základního kapitálu bude provedeno úpisem minimálně 1 562 500 kusů kmenových akcií na majitele, vydaných v zaknihované podobě o jmenovité hodnotě 500 korun. Úpisu akcií se mohou zúčastnit pouze dosavadní akcionáři Hypoteční banky. Emisní kurz upisovaných akcií činí 1600 korun.
Naposledy Hypoteční banka zvyšovala svůj základní kapitál v roce 2004, a to z podobného důvodu jako nyní. Navýšení tehdy činilo zhruba 1,4 miliardy korun. Majoritním akcionářem Hypoteční banky s podílem 99,84 procenta je ČSOB. (tos)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).