Menu Zavřít

O nemovitosti bojují už jen tři zájemci

1. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

MMF24

PRAHA (il) – Ke konci spěje více než půl roku trvající tendr na prodej 113 nemovitostí, vypsaný Úsekem řízení nemovitostí České spořitelny loni v říjnu. Celková hodnota balíku byla v době vyhlášení soutěže bankou odhadována na zhruba 900 milionů korun. Blok realit obsahuje budovy, pobočky a byty po celé republice. Nejhodnotnější nemovitostí je objekt v Praze v Holešovicích o 33 tisíc metrů čtverečních, další významná stavba o více než pět tisíc metrů čtverečních se nachází v Brně.
„V důsledku reorganizace činností v České spořitelně se ukazuje, že ne všechny objekty, které vlastníme, by byly v budoucnu efektivně využívány. V zájmu snižování provozních nákladů proto přistupujeme k odprodeji těchto nemovitostí,“ sdělila týdeníku EURO Věra Čarná z tiskového odboru banky s tím, že informace o potenciálních zájemcích a ceně, za niž jsou objekty nabízeny, považuje finanční dům za interní záležitost.
O balík se původně zajímalo zřejmě osm společností. Mezi ně patřily například GE Capital, Karlín Real Estate, Sekyra Group (ty však z různých důvodů z tendru postupně odstoupily) a některé zahraniční private equity fondy. Týdeník EURO má informace, že nyní jsou ve hře pouze tři zájemci. Očekává se, že nejvyšší nabídka by se mohla pohybovat kolem 700 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).