Menu Zavřít

O přechody postaráno

5. 1. 2006
Autor: Euro.cz

ÚZSVM

EBF24

PRAHA (bor) - Poté, co loni v listopadu zvítězila firma Navatyp v soutěži na partnera Českých drah pro revitalizaci pražského nádraží v Holešovicích, získala krátce před koncem loňského roku další zajímavý kontrakt. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jí přidělil zakázku na komplexní správu majetku, který se nachází v areálech 63 hraničních přechodů. V tendru vyhrála v konkurenci společnosti Staeg a podepsala smlouvu, na jejímž základě by měla za své služby vyinkasovat 236,1 milionu korun. Navatyp bude zajišťovat údržbu, provoz a případné prodeje a pronájmy nemovitostí, jejichž hodnota je vyčíslena na více než 3,5 miliardy korun.
Majetek státu na 58 hraničních přechodech je užíván policií, pohraničními kontrolními orgány sousedních států a Celní správou ČR. Jak uvedl Jan Kasnar, náměstek ÚZSVM pro hospodaření s majetkem, areály některých přechodů je možné částečně využít také k jiným účelům než pro činnost státu. Nemovitosti ÚZSVM nejprve nabídne státním úřadům, a teprve v případě, že o ně neprojeví zájem, bude majetek prodáván. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převzal hraniční přechody po vstupu České republiky do Evropské unie.
Společnost Navatyp je ovládaná českým kapitálem. Zabývá se stavební výrobou, orientuje se především na pozemní, inženýrské a dopravní stavby. Profiluje se také jako developer a správce bytového i nebytového fondu, podniká v realitní činnosti, provozování hotelových objektů a opravách osobních i nákladních automobilů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).