Menu Zavřít

O SLOVO SE HLÁSÍ ITALOVÉ

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ČD Telekomunikace

Nepříliš známá italská telekomunikační a internetová firma Tiscali oznámila minulý týden, že uzavřela předběžnou dohodu o koupi osm- desáti procent akcií soukromé české společnosti ČD Telekomunikace. Ta má od roku 1994 smlouvou s Českými drahami zajištěno právo vybudovat a provozovat optické trasy podél domácích železničních tratí. Italové sdělili, že majetková transakce bud e dokončena během několik dní. Tiscali by tak vystřídala německou společnost Mannesmann, jež od svého telekomunikačního projektu v ČR ustoupila (EURO 1/2000).

K prohlášení z jihu Evropy se ale postavilo vedení Českých drah (ČD) zdrženlivě. „Zatím jsme o tom nebyli informováni. Pro nás je prioritou, aby naším partnerem byl někdo se zkušenostmi v telekomunikacích, kdo zajistí vybudování sítě v souladu s evropskými standardy. Potřebujeme síť hlavně pro vlastní využití, uvedl generální ředitel ČD Dalib or Zelený.

MMF24

Společnost ČD Telekomunikace založili bývalí pracovníci drah a telekomunikací. Od nich firmu koupila irská Internet Enterprises Limited.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).