Menu Zavřít

O titul Manažera roku 2008 se uchází 69 osobností

3. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Jména finalistů soutěže Manažer roku 2008 jsou již známa. Do užšího výběru soutěže se z celkového počtu 148 nominovaných manažerů dostalo 69 osobností z 22 odvětví. Mezi finalisty je také 8 manažerek.

Předseda řídícího výboru soutěže Manažer roku 2008 Ing. Ladislav Macka.

Autor: Profit - Martin Siebert

Největší zastoupení mají manažeři z Prahy, následují kraj Olomoucký a Středočeský. Finalisté zastupují firmy, které dohromady v uplynulém roce dosáhly tržeb ve výši cca 144 miliard Kč a zaměstnávají kolem 56 tisíc zaměstnanců. Deset manažerů řídí malé firmy do 50 zaměstnanců a 28 z nich reprezentuje firmy do 250 zaměstnanců.

Nejvíce jsou mezi finalisty zastoupeni manažeři akciových společností (36), následují společnosti s ručením omezeným (16), výrobní družstva (6) a ostatní. Vítěze soutěže Manažer roku 2008 vybere Národní komise v rámci slavnostního Dne úspěšných manažerů a firem, který proběhne 16. dubna v pražském paláci Žofín.

CIF24

„Letošní již 16. ročník soutěže Manažer roku se od těch předchozích liší jednou významnou okolností - zatímco v předchozích letech jsme nejlepší manažery vybírali v době rostoucí ekonomiky, letos čelíme globální krizi, která staví před manažery nové úkoly. To se odrazilo i v hodnocení nominovaných manažerů, kdy byl samozřejmě brán zřetel na ekonomické výsledky, ale v mnohem větší míře hodnotitelé posuzovali strategie, které manažeři zvolili k překonání ekonomicky nepříznivé situace,“ uvedl předseda řídícího výboru soutěže Manažer roku 2008 Ing. Ladislav Macka.

„Jsem rád, že i letos můžeme představit novinku, tentokrát v podobě nové kategorie určené manažerským talentům do 35 let. Vedla nás k tomu opravdu vysoká kvalita nominovaných osobností v tomto věkovém rozhraní a snaha podpořit mladé úspěšné manažery jako nositele budoucího rozvoje české ekonomiky,“ doplnil za Hodnotitelskou komisi její předseda Ing. Jan Preclík.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).