Menu Zavřít

Obchod v rukou bývalého vojáka

25. 7. 2006
Autor: Euro.cz

STROM telecom

WT100

PRAHA (nad) - Výrobce moderních telekomunikačních zařízení, informačních systémů a technologií, česká firma STROM telecom, jmenovala Rainera Grumanna výkonným ředitelem divize obchodu a marketingu. Jako cíl si nový šéf vytkl udržení dynamického hospodářského růstu společnosti a prosazení na nových trzích v západní Evropě, na Blízkém východě a v jihovýchodní Asii.
Před příchodem do firmy působil Grumann jako ředitel obchodní jednotky Siemens Mobile Networks v Ruské federaci, předtím zastával několik funkcí v rámci obchodní struktury Siemens Mobile Networks v Číně. Jeho vstupu do komerčního sektoru předcházela služba v německém vojenském letectvu, kde odpovídal za elektrotechnické vybavení letounů pro průzkum a elektronický boj.
Absolvoval obor elektrotechnické inženýrství na Německé vojenské univerzitě v Mnichově. Vzdělání si doplnil o titul v oboru B2B marketingu obhájený na berlínské Freie Universität. Volný čas tráví nejčastěji s rodinou, na lyžích, hraním tenisu a pravidelným běháním.

  • Našli jste v článku chybu?