Menu Zavřít

Obchod za miliardu. Skupina DRFG koupila od CPI dva obchodní parky

22. 6. 2018
Autor: CPI

Investiční skupina DRFG podnikatele Davida Rusňáka koupila od CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka dva obchodní parky, jeden v Českém Těšíně a druhý v Trutnově. Cena transakce byla téměř miliarda korun. Mezi nájemníky parků patří obchodní řetězce Tesco, Penny nebo hobbymarket OBI.

Rozloha obou obchodních parků je 35 tisíc metrů čtverečních. „Zaměřujeme se na retailové parky mimo Prahu. Z našeho hlediska jsou zajímavější,“ řekl deníku E15 obchodní ředitel DRFG Real Estate Josef Musil. Firma podle deníku po této transakci spravuje realitní portfolio s rozlohou zhruba 110 tisíc metrů čtverečních, jehož hodnota přesahuje čtyři miliardy korun.

Skupina DRFG letos hodlá nakoupit nemovitosti za zhruba 2,5 miliardy korun. Na spadnutí jsou podle Musila investice za další přibližně miliardu korun. „Aktivně tedy na trhu hledáme umístění pro dalších 500 až 600 milionů korun,“ řekl.

Reality představují největší část portfolia DRFG. Podle webu firmy spravuje DRFG Real Estate víc než 20 obchodních parků, center a jednotlivých obchodních objektů. Má také budovu polikliniky ve Vyškově, areál výrobních, skladových a administrativních prostor v pražské Hostivaři nebo budovu s obchody a kancelářemi na náměstí Svobody v centru Brna.

EBF24

Přepych v Dalmácii: miliardář Vítek investuje v Chorvatsku půl miliardy

 Hotel Amfora na Hvaru patří do portfolia CPI Radovana Vítka

Čtěte také:

PPF koupila v londýnském finančním centru kanceláře za 3,4 miliardy korun

Po nákupech i prodej. PPF se za 1,2 miliardy zbavila kancelářského projektu v Rotterdamu

CPI miliardáře Vítka zvyšuje příjmy i zisk a dál nakupuje v Polsku

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Miliardář Vítek prodal pražské sídlo Nestlé, kupcem je Českomoravská Nemovitostní


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).