Menu Zavřít

OBDIVOVANÉ HVĚZDY

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Žebříček Fortune

Na první příčce žebříčku 333 nejobdivovanějších firem na světě, který každoročně sestavuje americký časopis Fortune, se umístil už podruhé za sebou americký koncern General Electric. Kromě úspěšných dlouhodobých investic si hodnotitelé cení kvalitního ve dení firmy pod taktovkou ředitele Jacka Welche. Na dalších dvou místech figurují společnost Microsoft a nápojová skupina Coca-Cola, které si proti loňsku jen prohodily místa a nad konkurencí ční díky finanční stabilitě, správě firemních aktiv a umění přilákat schopné zaměstnance.

Na špici se nachází 25 převážně amerických společností, takzvaných all-stars, které prokazují zdatnost řízení v celosvětovém měřítku. Do tabulky jsou zahrnuty firmy z celkem 24 odvětví. Hodnocení provád í tisíce podnikatelů na celém světě podle osmi kritérií: kvalita řízení, jakost výrobků a služeb, schopnost inovace, hodnota dlouhodobých investic, finanční síla, výkonnost zaměstnanců, sociální odpovědnost a využití kapitálu společnosti.

ebf - tip - debata

Letos poprvé byla zavedena devátá kategorie: globální obchodní postřeh, která naznačuje, jaký má firma mezinárodní přesah. Celkové umístění společnosti je průměrem všech devíti výsledků, jak vysvětlila marketingová společnost Mmd.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).