Menu Zavřít

OBEHRANÁ PÍSNIČKA

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

MUS a ČEZ

PRAHA (ČTK) – Mostecká uhelná společnost a ČEZ se opět nemohou dohodnout na smlouvách o odběru uhlí. Neshody se jako již tradičně týkají objemu dodávek. „ČEZ tlačí na to, aby byl odběr od Mostecké uhelné nižší než loni, uvedl ředitel pro strategický rozvoj těžební firmy Petr Pudil. Firma ČEZ odmítla podmínky

dohod komentovat, nicméně uvedla, že smlouvy s ostatními severočeskými konkurenty (Sokolovská uhelná a Severočeské doly) jsou již podepsány.

CIF24

V roce 1999 totiž společnost ČEZ zkrátila odběr uhlí od Mostecké uhelné o čtyřicet procent, zatímco ostatním firmám snížila pouze cenu, a ne množství. Antimonopolní úřad jí proto udělil pokutu.

Pudil vysvětlil, že Mostecká uhelná trvá na objemu dodávek z minulých let. Loni byla přitom roční dodávka dohodnuta na devět milionů tun uhlí. „V ceně, myslím, problém není, zdůraznil. Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž uvedl, že společnost nesděluje, kolik uhlí odebere od koho, ale celkem chce u všech tří hnědouhelných firem objednat nejméně 26 milionů tun uhlí. Loni odebrala třicet milionů, předloni pětadvacet.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).