Menu Zavřít

Oblíbení Japonci

25. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Německo

PRAHA (tpk) - Spokojenost s japonskými automobily je v Německu neuvěřitelná. Každoroční průzkum mezi více než 40 tisíci německými řidiči zveřejnil minulou středu tamní autoklub ADAC a vyplývá z něj, že si majitelé pochvalují nejvíce toyoty, subaru a hondy. Naopak nejhůře dopadly volkswageny, které v této kategorii skončily na posledním třiatřicátém místě.
Spokojenost majitelů je pouze jedním ze šesti sledovaných atributů, mezi něž patří také image značky, technická vyspělost či kvalita jízdy. V celkovém hodnocení se do první pětky mezi německé výrobce dokázala na druhou příčku vklínit pouze Toyota. Vzhledem k tomu, že je to poprvé, co se značka z jiné země dostala tak vysoko, vypovídá to spíše o loajalitě německých řidičů.
Škoda se co se týče spokojenosti majitelů umístila na patnácté příčce za BMW či Volvem a například před Fordem. V celkovém hodnocení se letos dokonce vyšplhala na osmé místo, což potvrdilo i její ambice na německém trhu. Ačkoliv by se mohlo zdát, že na tom má hlavní podíl příslušnost ke koncernu Volkswagen, její španělská sestra Seat ze stejného spojení zvláště neprofitovala a skončila celkově osmnáctá. Loajalita především Celkové výsledky žebříčku ADAC-AutomarxX
1. Mercedes
2. BMW
2. Toyota
4. Porsche
5. Audi
6. VW
7. Volvo
8. Škoda
9. Peugeot
9. Honda
9. Opel

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).