Menu Zavřít

OBMĚNA PŘEDSEDŮ

16. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Petr Koblic, Věslav Michalik

CIF24

PRAHA (tpk) - Ve společnosti CA IB, jejímiž částmi jsou v České republice CA IB Securities (obchodník s cennými papíry a člen burzy) a CA IB Financial Advisors (poradce v oblasti mezinárodních fúzích a akvizic) proběhla na začátku roku zajímavá výměna.
Předsedou představenstva CA IB Securities se stal Petr Koblic, jenž donedávna zastával funkci člena představenstva a nadále zůstává jednatelem ve společnosti CA IB Financial Advisors. Opačným směrem, tedy z pozice předsedy představenstva CA IB Securities na post člena představenstva, se přesunul Věslav Michalik. Ten se však zároveň stal generálním ředitelem CA IB Financial Advisors.
Koblic je absolventem VŠE v Praze. Zkušenosti získal v Živnostenské bance, kde v roce 1993 začal svoji kariéru jako dealer na finančních trzích. V roce 1997 postoupil na post vedoucího obchodování s akciemi a obligacemi a stal se zástupcem ředitele oddělení Treasury. V následujících necelých dvou letech, 1997 až 1998, byl zodpovědný za prodej produktů institucionálním klientům ve společnosti Patria Finance. Do společnosti CA IB Securities přišel v červnu 1998 jako ředitel obchodování a v roce 2000 byl jmenován členem jejího představenstva. V Česku je držitelem makléřské licence, ve Spojených státech potom získal makléřské oprávnění Seria 7. Petr Koblic je členem Výboru pro obchodování a předsedou Komise pro deriváty při Burze cenných papírů Praha (BCCP), vedoucím Sekce obchodníků při Asociaci pro kapitálový trh a členem představenstva téže asociace. Ta jej také v roce 2001 navrhla jako zástupce svých členů do Správní rady GF obchodníků s cennými papíry. Na jaře minulého roku byl ministrem financí jmenován předsedou Správní rady GF. Koblic je ženatý a očekává právě narození prvního potomka. Ve svém volnu se s oblibou věnuje golfu a lyžování, rád si rovněž zahraje mariáš.
Než vstoupil do světa investičního bankovnictví, pracoval Věslav Michalik jako jaderný fyzik v Československé akademii věd. Na ČVUT absolvoval v roce 1992 graduační studium z oblasti nukleární fyziky, v roce 1996 úspěšně ukončil certifikační program na U. S. Business School v Praze. V letech 1995 až 1996 působil v týmu Corporate Finance v Živnostenské bance, kde se podílel na mnoha transakcích se zaměřením na due diligence, oceňování a akviziční strategie. V roce 1997 se Michalik stal výkonným ředitelem oddělení Corporate Finance v Praze ve společnosti CA IB Financial Advisors a členem představenstva CA IB Securities. Zároveň je předsedou dozorčí rady BCPP a v roce 2000 působil jako člen Burzovní komory. Podílel se na mnoha významných projektech a transakcích včetně privatizace ČSOB (poradce KBC), akvizice společnosti České Radiokomunikace (poradce Bivideonu) nebo akvizice Czech on Line (poradce Telekomu Austria). Věslav Michalik ovládá plynně angličtinu, ruštinu a polštinu. Je ženatý, má dvě děti. Mezi jeho záliby patří především sport – turistika a v zimě lyžování na běžkách.

  • Našli jste v článku chybu?