Menu Zavřít

OBŘI HLÁSÍ REKORDNÍ ZISK

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Bank a Allianz

Německý peněžní dům Deutsche Bank a pojišťovna Allianz minulý týden ohlásily nejvyšší zisky ve své firemní historii. Největší německý úvěrový ústav sdělil, že jeho čistý zisk stoupl skoro o padesát procent na 2,6 miliardy eur, mnichovská centr ála Allianz hlásí růst zisku o více než dvacet dva procent na 2,2 miliardy eur.

Akcionáři obou finančních gigantů se tak mohou podle německého listu Die Welt těšit na vyšší dividendy - 1,15 eura (předloni 1,12) u Deutsche Bank, 1,25 eura (1,12) u pojišťovny.

Oba ústavy zaznamenaly rekordy přesto, že se musely v minulém roce vyrovnat s dodatečnou finanční zátěží. Deutsche Bank v souvislosti s převzetím americké Bankers Trust zvýšila správní režii o 55 procent na asi 15,5 miliardy eur. Tato suma zahrnuje i odstupné šéfovi Bankers Trust Franku Newmanovi ve výši sto milionů dolarů.

Deutsche Bank ale na druhé straně hodně vydělala na vzkvétajícím trhu cenných papírů a - jak napsal list Handelsblatt - mobilizovala také „tiché rezervy , když prodala například akcie pojišťovny Allianz.

CIF24

Ta byla loni mimořádně úspěšná především v prodeji životního pojištění. Podstatně vyšší náhrady pojistných škod způsobené hlavně motorovými vozidly i zimními živelními pohromami v Německu proto nemohly její hospodářský výsledek tolik ovlivnit.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).