Menu Zavřít

Obří tendr za 160 milionů. Policie shání nové uniformy

13. 4. 2017
Autor: čtk

Ministerstvo vnitra vypsalo velký oděvní tendr. Pro české policisty shání 28 tisíc kalhot a blůz, stejný počet čepic a 4 tisíce sukní.

Jak vyplývá z výpisu veřejných zakázek, vnitro očekává nabídky do letošního 25. května. S vítězem zakázky pak podepíše smlouvu na dodávku uniforem, které by měly do skladů dorazit v několika vlnách mezi roky 2017 a 2020. „Předpokládaná hodnota bez DPH činí 159 834 710 Kč,“ uvedlo ministerstvo vnitra.

Vedení Policie ČR chce tímhle velkým nákupem dohnat resty z loňska, kdy se nepodařilo vysoutěžit některé potřebné věci včetně uniforem. Kromě toho by letos policisté chtěli pořídit třeba i neprůstřelné vesty a výzbroj. Už před několika dny se společností Hyundai Motor Czech podepsali kontrakt na 809 vozidel Hyundai Tucson za 337 milionů.

Ovšem s pořizováním výstroje neřeší potíže jen policie, bohaté zkušenosti s nepovedenými tendry má i ministerstvo obrany. I když armáda v poslední době investovala do oblečení několik stovek milionů, vojáci si stále stěžují na nedostatek maskáčů i jejich nízkou kvalitu.

WT100

Dále čtěte:

Lesníci dostanou flotilu aut Hyundai za 150 milionů

Oděvní mistr státních zakázek. Koutný obleče i lesníky

 Uniformy, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?