Menu Zavřít

OBVINĚNÍ Z PODVODU

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

S e l l i e r     &     B e l l o t

Bývalý předseda představenstva vlašimské zbrojovky Sellier & Bellot Jiří Dvořák, obviněný z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku, byl spolu s dalšími osobami vyšetřovatelem obviněn ještě z podvodu. Uvedla to mluvčí úřadu vyšetřování Soňa Jindráková. „Jednáním pana Dvořáka a dalších členů představenstva statutárních orgánů personálně propojených společností došlo ke spáchání trestného činu podvodu, tlumočila Jindráková slova policejního vyšetřovatele.

Dvořák jako předseda představenstva dal údajně pokyn k převodu prostředků získaných navýšením základního jmění na dceřinou společ- nost, kde byly tyto prostředky poskytnuty k nákupu nadhodnocených papírů v ceně 230 milionů korun. Podle mluvčí je nyní zůstatková hodnota majetku 20 milionů korun. „Došlo vlastně ke snížení hodnoty navýšeného jmění, shrnula Jindráková.

KL24

Policisté Dvořáka loni v prosinci zadrželi v souvislosti s údajnými finančními machinacemi ve zbrojovce, které měly nastat v době, kdy byl v čele představenstva. Na možné „tunelování zbrojovky, která vyrábí sportovní a loveckou munici, údajně delší dobu upozorňovali bývalí zaměstnanci podniku. Dvořák již byl z vazby propuštěn.

  • Našli jste v článku chybu?