Menu Zavřít

Od Airbnb čeká luxus málokdo. Opak je ale pravdou, nejdražší pronájmy ocení i velmi nároční zákazníci

13. 4. 2023
Doba čtení: 3 minuty
  • Platforma Airbnb funguje od roku 2008 a za tu dobu prošla velkou proměnou. Už dávno nenabízí jen pronájem levných pokojů
  • K jejím zákazníkům nepatří pouze studenti a mladí dobrodruzi, ale i movití klienti, kteří mají zájem o luxusní apartmány a rezidence i celé ostrovní resorty
  • Vůbec nejdráže se na Airbnb dá pronajmout objekt s názvem Musha Cay na Bahamách, který zahrnuje celý soukromý ostrov. Exkluzivní nemovitosti za velmi vysoké ceny ovšem služba nabízí po celém světě

V souvislosti s rostoucí oblibou platformy Airbnb stoupá i poptávka po high-end nemovitostech. Zájemci je najdou téměř na všech kontinentech, a to nejen u moře, ale i na horách nebo v tropické džungli. Mezi TOP 5 pronájmů, jak je seřadila směnárenská společnost S Money, se dostala i dvě místa v Evropě, konkrétně ve Švýcarských Alpách a na soukromém ostrově Tagomago u pobřeží Ibizy.

Nejdražší Airbnb na světě stojí v přepočtu 1,32 milionu korun na noc, ale peněz se dá v Musha Cay, jenž je součástí Baham, utratit mnohem více. Jeho vlastníkem je iluzionista David Copperfield, a tak není divu, že se zde s trochou nadsázky ,ztrácejí‘ až podezřelou rychlostí. Luxus má zkrátka svoji cenu, a tím spíše na privátním ostrově, který podle webových stránek služby nabízí nejen dokonalý odpočinek, ale i to nejlepší z gastronomie a zábavy.

Velehory nebo exotika?

Na druhém místě je The Alpine Estate, jenž se nachází přímo v srdci Walliských Alp v západním Švýcarsku. Resort je luxusní nejen svým vybavením, nýbrž i polohou a výhledem. Jeho majitel si je této skutečnosti velmi dobře vědom, a proto si za jednu noc účtuje více než milion korun. Jde o dvě přepychové vily s kapacitou pro 22 osob, v nichž si hosté mohou užít dvě venkovní i vnitřní vířivky, sauny, bazény a spoustu dalšího wellness vybavení.

Dva měsíce v autobuse? Indická společnost plánuje rekordně dlouhý zájezd, během něhož lidé projedou velkou část Evropy
Přečtěte si také:

Dva měsíce v autobuse? Indická společnost plánuje rekordně dlouhý zájezd, během něhož lidé projedou velkou část Evropy

Pomyslná třetí příčka patří rezortu Hidden Palace na indonéském Bali. Tu před světem ukrývají tropické zahrady, a tak zvenku působí relativně nenápadně. Uvnitř je ale tato oáza klidu plná krásy a luxusu. Na ploše dvou tisíc metrů čtverečních se budou návštěvníci cítit doslova královsky. Což je samozřejmě zohledněno i v samotné ceně – jedna noc tu vyjde na téměř 770 tisíc korun.

Soukromé ostrovy v Karibiku i ve Středomoří

Čtvrté a páté nejdražší Airbnb jsou opět privátní ostrovy. Jeden z nich se nachází u břehů Ibizy, druhý v Karibském moři nedaleko Barbadosu. Jaký z nich vybrat?

Luxusní vilu na Tagomago si oblíbí všichni, kdo chtějí trávit dovolenou v obklopení subtropickou přírodou. Lenošení na soukromé pláži ale mohou během pár minut vyměnit za gastronomické zážitky a divoké večírky buď přímo zde, nebo na nedaleké Ibize, která je nočním životem proslulá. Tuto kombinaci relaxu a zábavy často vyhledávají i známé osobnosti, například fotbalista Cristiano Ronaldo. Vítáni jsou tu každopádně všichni, jimž nevadí za jednu noc zaplatit přibližně 700 tisíc korun.

Nové obří kolo v Jižní Koreji není jen atrakcí pro turisty. Symbolizuje národní jednotu a využívá obnovitelné zdroje
Přečtěte si také:

Nové obří kolo v Jižní Koreji není jen atrakcí pro turisty. Symbolizuje národní jednotu a využívá obnovitelné zdroje

Jako v ráji si budou ovšem připadat i hosté barbadoské vily Cove Spring House. Zaujme je jak ohromující architektura stavby, tak okolní exotická příroda. Samozřejmě nechybí ani velké terasy s vířivkami a bazény, odkud je výhled na celou zátoku. A kdo má raději moře, během pár minut dojde na rozlehlou pláž s jemným bílým pískem. To vše za ,pouhých‘ 600 tisíc korun na noc.

EBF24

Pakliže seznam rozšíříme rovnou na celou desítku, je potřeba zmínit ještě další dvě evropská místa. Jde o rezort Villa Odaya ve francouzském Cannes a italskou Villu Plinianu ležící na březích Comského jezera. Kdo se tu chce ubytovat, musí počítat s cenou 574, respektive 528 tisíc korun na noc. 

TOP 10 nejdražších nemovitostí k pronájmu na Airbnb

Pořadí Název Místo Cena za noc (v Kč)
1. Musha Cay Bahamy 1 320 000
2. Apline Estate Švýcarsko 1 096 000
3. The Hidden Palace Indonésie 776 000
4. Tagomago Španělsko 717 000
5. Villa Cove Spring House Barbados 619 000
6. Cobb Road Daydream USA 603 000
7. Pure Torquiose Antigua a Barbuda 594 000
8. Villa Odaya Francie 574 000
9. Villa MK Turecko 562 000
10. Villa Pliniana Itálie 528 000
Zdroj: Money S
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).