Menu Zavřít

OD POTRAVIN K NÁBYTKU

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Jiří Poulíček

PRAHA – Bývalý generální ředitel belgického maloobchodního řetězce Delvita Jiří Poulíček (36), který vedení firmy náhle opustil letos koncem dubna po devítiletém působení, kupuje se společníkem Marko Paříkem firmu Le Patio, s. r. o., a stane se jejím šéfem.

Cena, kterou zaplatí dosavadní majitelce Marylene Chapellier Borensteinové za obchody se stylovým nábytkem a bytovými doplňky v koloniálním stylu, se podle informací týdeníku EURO pohybuje kolem několika desítek milionů korun. Zastoupení značky Illy Café Borensteinové zůstává.

Všichni zúčastnění zatím podepsali smlouvu o smlouvě budoucí a transakce by měla být završena na konci léta. Do té doby je Poulíček poradcem Borensteinové v každodenních záležitostech. Od září by se měl stát šéfem. Marylene Borensteinová, která Le Patio založila v roce 1992, by měla nadále na dobu určitou ve společnosti působit jako umělecká poradkyně.

ebf - tip - debata

Před rokem 1989 žil Poulíček dvacet let v Belgii, kam odešel s rodiči v šesti letech. Do Československa se vrátil v roce 1991, kdy nastoupil na místo provozního ředitele Delvity, české dcery belgického řetězce Delhaize. O rok později se stal generálním ředitelem, kterým byl až do letošního odchodu. Delvita informovala, že Poulíček odešel na vlastní žádost a na pozadí odchodu není žádný konflikt.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).