Menu Zavřít

Od techniky si rád oddychnu

24. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Jak komunikuje… Rostislav Trávníček

Jak komunikuje Rostislav Trávníček, marketingový ředitel Českomoravské stavební spořitelny.

Bez moderních komunikačních technologií si dnes už nedovedu představit ani pracovní, ani soukromý život. Důležité pro mě je, aby technika byla kvalitní, fungovala a práci mi usnadňovala, nikoli komplikovala. Asi každý někdy zažil výpadek internetové sítě či e-mailové pošty, vybitou baterii telefonu nebo absenci signálu. A v okamžiku, kdy jste na komunikaci pomocí těchto technologií odkázán a stoprocentně na ně spoléháte, je těžké tyto „nedostatky“ tolerovat.

Pracuji pro velkou společnost a z toho logicky vyplývá, že hodně času trávím na jednáních a obchodních schůzkách mimo kancelář, takže nejdůležitějším prostředníkem komunikace s kolegy i obchodními partnery je pro mě mobilní telefon. Zatím mi plně dostačují jeho „základní“ funkce, jako telefonování a esemesky, obojí využívám hodně často, pracovně i soukromě. Telefon s fotoaparátem, kamerou, MP3 přehrávači a dalším nadstandardním vybavením nepotřebuji. Důležitější je pro mě pohodlné ovládání, přehledná navigace, dostatečná kapacita paměti, výdrž baterie.

V kanceláři pracuji s počítačem, jsem běžný uživatel PC, tedy především Microsoft Word, Excell, PowerPoint. Pro práci doma a mimo kancelář využívám notebook, stejně jako při prezentacích.

Při plánování schůzek a organizaci svého pracovního dne ale stále ještě dávám přednost klasické metodě záznamů do tištěného diáře a stolního kalendáře. A při koordinaci mého programu odvádí důležitou práci také má asistentka, která mi pomáhá denní harmonogram optimálně naplánovat.

Pro interní komunikaci v ČMSS využíváme i další speciální komunikační technologie. Součástí e-mailové aplikace Lotus Notes je takzvaný VIS – vnitřní informační systém. Zde je interním zaměstnancům k dispozici široká škála informací, od předpisů a pracovních postupů přes jídelní lístek zaměstnanecké jídelny Eurest až po vyhledávač poštovních směrovacích čísel. Obdobně funguje Taris – on-line evidenční systém docházky, kde jsou měsíční přehledy příchodů a odchodů, evidence dovolených. Jako ředitel odboru mohu nahlížet i do docházkové evidence svých pracovníků.

EBF24

Technika je zkrátka všudypřítomná a musím přiznat, že třeba o dovolené si od ní rád oddychnu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).